ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Евродепутатът Георги Пирински: БСП няма нужното поведение на алтернативна партия, не можем да се държим както управляващите - с рязко, еднолично поведение

12 октомври 2018 | 19:28

Снимка: Пресофис на Георги Пирински

София. БСП няма нужното поведение на алтернативна партия, не можем да се държим както управляващите - с рязко, еднолично поведение. Това каза в предаването на "Още от деня" по БНТ евродепутатът от ПЕС Георги Пирински. "Не става дума за война, а за една позиция, в която се стремим да засилим опозиционността на БСП като снемем напрежението, създадено след решението за смяна на главния редактор на в. "Дума", обясни Пирински.
„Имаме недопустим случай на много рязка и груба намеса в ръководството на вестника, който има много важна роля в живота на партията и в обществото“, коментира Пирински. По думите му досега няма отговор и от Бюрото, и от неговия председател по същината на тяхната позиция.
Той изрази несъгласието си с решението на партията да напусне парламента и да обсъжда програмата "Визия за България" в директни разговори с хората. „Има моменти, в които подобни действия могат да бъдат оправдани. В случая обаче, проект за визия може да стане без да се напуска парламента, напротив - парламентарната трибуна може да се използва за лансиране на определени идеи. Не е нужно да напуснеш парламента, за да развиеш позицията си“, допълни той.
Според социалиста, БСП няма нужното поведение на алтернативна партия. „Не можем да си позволим да се държим както управляващите - с рязко, еднолично поведение, трябва да има друго качество на излъчването, което партията дава“, обясни той.
Според Пирински, трябва да може да се чувства, че има процес на различни гледища в широкото ръководство на партията, след което се е стигнало до обединителна позиция и послания да се лансират като алтернатива. Това е тревожното, което не се случва, допълни социалистът.