ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Пазарджик: Общинските съветници Атанас Шопов и Ангел Минков финансираха участието на Габриела Неделчева в Международното състезание по културизъм след отказ на Общината

12 октомври 2018 | 19:02

Снимка: Агенция "Фокус"

Пазарджик. След отказа на кмета на община Пазарджик да отдели 2000 лв. за подготовката на състезателката по културизъм Габриела Неделчева, която стана трета на Републиканското първенство по културизъм преди дни, ние с колегата Ангел Минков осигурихме тези средства, каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик Атанас Шопов, общински съветник от Пазарджик и Областен лидер на ПП АБВ-Пазарджик. По думите му, сумата не е голяма и би трябвало Общината да финансира младите спортни надежди на Пазарджик, като им предостави и добри условия за подготовка.
„Когато Общината нехае за спортните таланти на Пазарджик, ние гражданите сме готови да окажем подкрепа за развитието им. Печелейки тя медали, ги печели за родината и за общината – не само за себе си. Въпреки че Общината и държавата ги няма, нашата съгражданка ще замине за Международното състезание по културизъм в неделя в Република Македония, а ние ще продължаваме да се борим за създаване на условия за трениране на всички наши таланти. Не може да се отделя прекалено много внимание футболните клубове в Пазарджик, а индивидуалните спортове, където има много спортни таланти, да се загърбват. Поисканите от нас скромни 2000 лв. за участието в няколко състезания на тази спортистка ни бяха категорично отказани, но за сметка на това за ФК „Хебър“ е отделен такъв бюджет, без отборът да е показал сериозни резултати в националното класиране. Явно това е общинската политика за развитие на спорта в нашата Община. Ето затова се стига до парадокса Габриела, която преди няколко дни донесе поредния медал за Пазарджик от Републиканското първенство, да не може да участва в Международното състезание по културизъм в Македония в неделя“, уточни Шопов.
Той призова кметът на община Пазарджик Тодор Попов и част от общинските съветници да се засрамят от този факт. Шопов добави също, че въпреки трудностите с финансирането Габриела Неделчева е успяла да се подготви и ще замине за Македония, където ще вземе участие в Международното състезание по културизъм.
Албена ЖИЛЕКОВА