ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Република Турция в България Н. Пр. д-р Хасан Улсой

12 октомври 2018 | 17:17

Снимка: ПП ГЕРБ

София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Република Турция в България Н. Пр. д-р Хасан Улсой. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Двамата обсъдиха регионални въпроси, както и двустранните отношения между двете държави.
Цветанов и посланик Улсой се обединиха около становището, че сътрудничеството между Турция и България е изключително ефективно и допринася както за ограничаването на миграционните потоци към Европа, така и за сигурността и стабилността в региона. Двамата споделиха и мнението, че съвместната работа за надграждане на контактите и партньорството в сферите на икономиката, търговията, туризма, културата, сигурността и редица други направления ще продължи, за да се разгърне целият потенциал на взаимнополезните добросъседски отношения. В рамките на разговора бе подчертан и положителният ефект от сътрудничеството на Турция по охрана на външната граница на ЕС.