ТрафикВИЖ ВСИЧКИ

Смолян: Нормално се осъществява движението по пътищата в областта

12 октомври 2018 | 08:51

Снимка: Агенция "Фокус"

Смолян. Сухи и нормално проходими са пътищата в област Смолян. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето е с разкъсана облачност, без валежи. Снощи към 22.00 часа товарният автомобил, превозващ дървен материал, който се обърна по пътя Бостина – Рожен, е бил премахнат от пътното платно и движението в този участък се осъществява без ограничения. През нощта не са получавани сигнали за инциденти по пътищата в областта.
Движението по пътя Смолян – Мадан, при срутището на разклона за село Тикале се регулира със светофарна уредба и скоростта е ограничена до 20 км/ч. Трафикът се осъществява в дясната пътна лента. Заради пресечения релеф на областта е повишена опасността от падащи камъни и свличане на земни маси по всички пътища в област Смолян, затова водачите трябва да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.
Пропаднали пътни банкети и пътни платна затрудняват движението по направленията Хвойна – Чепеларе – местност Рожен, Широка лъка – Девин, Рудозем – Бяла река, Рудозем – Смилян. Движението по път ІІІ-866 Девин – Михалково, в отсечката от новопостроения път при строителството на язовир „Цанков камък“ собственост на НЕК, която не се поддържа от ОПУ-Смолян се осъществява с повишено внимание, съобразно създадената организация на движение, поради опасност от паднали камъни и свлечени земни маси върху платното за движение.
В Смолян пътните настилки са сухи. Автомобилният трафик е интензивен по бул. „България“, улиците „Първи май“, „Родопи“, „Тракия“, „Хан Пресиян“, както и по входно-изходните артерии на града.
Нели ГЕРГЬОВСКА