ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Българска парламентарна делегация участва в Междупарламентарна конференция по въпросите на общата външна политика и политика на сигурност на ЕС

12 октомври 2018 | 07:19

Снимка: pixabay.com

Виена. Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Комисията по отбрана ген. Константин Попов, участва в Междупарламентарна конференция по въпросите на общата външна политика и политика на сигурност на ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Конференцията се провежда във Виена, Австрия. В състава на делегацията са и народните представители Полина Цанкова и Георги Михайлов.
Основни теми на конференцията ще бъдат разширяването на Западните Балкани, сигурността, миграцията и защитата на външните граници. Конференцията за общата външна политика и политика на сигурност и общата политика за сигурност и отбрана е четвъртата междупарламентарна среща под Австрийското председателство на Съвета на ЕС. В нея участват представители на националните парламенти, на Европейския парламент, на Европейската комисия и експерти от академичните среди.