Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

ТАСС: Ураганът "Майкъл" е нанесъл "катастрофални" щети на американската военна база "Тиндал" във Флорида

12 октомври 2018 | 06:13

Снимка: АФП

Маями. ТАСС: Ураганът "Майкъл" е нанесъл "катастрофални"щети на американската военна база "Тиндал" във Флорида, пише на страницата на военния обект в социалната мрежа „Фейсбук“, цитирана от TACC.
По-рано почти целият персонал на базата "Тиндал", разположенa близо до град Панама Сити, е бил евакуиран поради приближаването на урагана. Както се казва в информацията, персоналът на специализираните служби, занимаващи се с елиминирането на последиците от бедствието, и ръководството на базата са се запознали със състоянието на обекта от въздуха, отбелязвайки, че е претърпял "широкомащабни катастрофални щети".
Както беше отбелязано, всички домове в базата, където живее персоналът и членовете на семействата им, са били подложени на значителни щети. "Зоната на стоянките и зоните за техническо обслужване на самолетите са опустошени", се казва в изявлението. "Всички сгради са получили сериозни щети". В допълнение, ураганът "напълно е унищожил " пристанището на базата и сградите, разположени там. Базата остава затворена до второ нареждане.

Превод и редакция: Юлиян Марков