ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ по Радио „Фокус“ на 12 октомври

11 октомври 2018 | 17:45

Снимка: Агенция "Фокус"

София. До края на месеца трябва да стане ясна структурата на новия държавен орган, чиято цел ще бъде безопасността по пътищата. За такъв се заговори след трагичния инцидент край Своге. Какво точно ще гарантира новият модел и колко ефективен ще бъде той? Темата ще коментираме с експерта по пътна безопасност и бивш началник на КАТ комисар Алекси Стратиев.
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за вероизповеданията. Настояванията са законово да се дефинира понятието „религиозен радикализъм“. Какво съдържа понятието и какви са опасностите които носи? За почвата на религиозния радикализъм у нас и начините за противодействие ще разговаряме с експерта по антитероризъм Христо Смоленов.
Ще обърнем внимание и на проблемите и перспективите пред родния туризъм, които ще бъдат обсъдени на кръгла маса във Варна. Повече предвидените акценти ще научим от доц. Христо Михайлов, зам.-председател на АБВ и преподавател в Лесотехническия университет в София.
В минутите след 9 часа - от Мария Русева от Радио „Фокус“-Пловдив ще ни разкаже как в Асеновград отбелязват деня на българската община - 12 октомври.
Тези и още теми - в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“, от 06.00 до 10.00 часа на 12 октомври, с водещ Виктория Месробович - Кувенджиева.