ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Волен Сидеров, „Атака“: На коалиционен съвет в понеделник ще поставя темата за реформите и реорганизацията в МВР

11 октомври 2018 | 12:11

Снимка: ПП Атака

София. На коалиционен съвет в понеделник ще поставя темата за реформите и реорганизацията в МВР. Това каза пред журналисти лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров във връзка със среща на депутати от партията му с премиера Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Темата беше по-скоро не толкова оставката на вътрешния министър. Не знам дали въобще е станало дума за него, колкото отношението в коалицията и как тя ще продължи“, каза Сидеров. На въпрос дали има нещо извънредно, Сидеров обясни, че не е новина, че се появяват проблеми. „Те се решават чрез диалог и разговор. В случая моите колеги са потърсили срещи с Борисов за няколко въпроса, които са свързани и със законодателство и с отношения между патриоти и ГЕРБ, както и отношенията в патриотичната коалиция“, каза той.
Попитан дали има сблъсък между него и вицепремиера Валери Симеонов, Сидеров заяви, че никога не си е крил критиките към него. „Нашите отношения с него са абсолютно открити. Не знам те дали се харесват или не, но са открити. За мен е по-важното това, отколкото всичко да е скрито покрито, а всъщност да има проблеми“, заяви още Сидеров. На въпрос дали "Атака" продължава да иска оставката на вътрешния министър Младен Маринов, отговори, че този въпрос си стои. „Тук за мен темата е реорганизацията на МВР, реформите, които трябва там да се направят. В тази връзка и моите колеги са търсили среща с Борисов. Аз също ще поставя това нещо на коалиционен съвет, който най-вероятно ще бъде следващия понеделник, защото това е тема за всички. Тук не става дума за избора на един или друг човек, а за работата на МВР“, допълни лидерът на „Атака“.
Във връзка с нападението над съпругата му, Сидеров коментира, че адвокатът му започва действия срещу суданския гражданин, който нападна жена му. Той уточни, че до момента му е отговорено, че човекът, нападнал жена му не е опасен. „Бил участвал като статист и подобни неща. Продължавам да смятам, че той не трябваше да бъде освобождаван така бързо. Към него нямаше повдигнато обвинение. Той е без всякаква мярка за неотклонение. Не се знае къде е“, заяви още Сидеров.
Деница КИТАНОВА