ВарнаВИЖ ВСИЧКИ

Преглед на основните теми във варненския печат

20 септември 2018 | 10:11

Снимка: Агенция "Фокус"

Варна. „От началото на годината във Варненско Войната на пътя взе 32 жертви“, е заглавие от първа страница в днешния брой на варненския вестник „Черно море“. От началото на годината по пътищата във Варненска област са загинали 32-ма души, с 6 повече в сравнение със същия период на 2017 г. Общо са станали 2324 пътно-транспортни произшествия с пострадали. Ранените са 646, като в това число влизат всички посетили болница след катастрофа, независимо дали са имали сериозни контузии. В сравнение с миналата година тежките пътно-транспортни произшествия са със 103 по-малко, а ранените са с 32 по-малко.
„Провериха готовността на Енергото за зимата“, четем още в броя. Министерството на енергетиката извърши ежегодната проверка на готовността на „Електроразпределение Север“, част от групата „Енерго-Про“ – Варна, за работа през зимния сезон.
„Варненци избягват сделки с имоти „на зелено“, е друго заглавие изданието. Варна е един от най-големите студентски центрове в България и традиционно се наемат жилищни имоти от студенти и пазарът е активен. Що се отнася до покупко-продажбите, основно се търсят имоти с една и две спални, по-рядко с три. Приоритет за купувачите са новото строителство и завършените обекти. Това заяви в сутрешния блок на тв „Черно море“ Добромир Ганев, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти“.
„Осъдиха на 27 г. затвор убиеца на родилката от „Аспарухово“, информира вестникът. 27 г. затвор получи варненецът, убил по особено мъчителен начин млада родилка в кв. „Аспарухово“. В разпоредително заседание на Варненския окръжен съд по дело за убийството на 18-годишната Надежда Ст. подсъдимият Красимир А., защитата му, прокуратурата и гражданските ищци постигнаха съгласие, че няма процесуални пречки за гледане на делото.
„Изложба показва Черноморието ни по време на социализма през очите на финландци“, четем още в медията. Как е изглеждало Българското Черноморие по времето на социализма през очите на финландските туристи, почивали тогава в България – това ще покаже изложбата „Пясъчни замъци и бетонни курорти – миниатюрна ваканция в миналото на България“, която ще бъде открита днес в четвъртък в Археологическия музей във Варна.