ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 19 септември (Агенция „Фокус“)

19 септември 2018 | 00:01

Снимка: Агенция "Фокус"

***
София.
От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа в Министерския съвет ще се проведе редовното правителствено заседание. След него Съветът за развитие при МС също ще проведе заседание, на което ще бъде обсъдено изпълнението на Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017 – 2021 към 1 септември 2018 г.

***
София.
От 7.30 часа до 8.30 часа ще се проведе протест във връзка с отлагането на ремонта на ул. „Върба” в столичния квартал Карпузица.

***
София.
От 8.30 часа в хотел „Метрополитън“ (бул. „Цариградско шосе“ 64) Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще присъстват на откриването на Европейската конференция на Международния съвет за военен спорт (CISM).

***
София.
От 9.00 часа в VIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Цветан Василев, Александър П., Илиан З., Георги Х. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.00 часа в XII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Денислав А., обвинен в участие в организирана престъпна група.

***
София.
От 9.00 часа в IV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Васил А. и Орлин Б., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа в III състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Димитър М., Ивайло М., Александър Д., Цветелин Р. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа в XVI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Добромир М., Георги А., Петър Я. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в VII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Кирил Т., Милен В., Виктор Б. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в XIX състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Станимир Р., обвинен в престъпление по служба.

***
София.
От 10.00 часа в Южния парк (Голямата поляна) БЧК организира празник, посветен на Европейския ден без жертви от катастрофи и Световния ден намира.

***
София.
От 10.30 часа в зала 42 ще бъде представен спектакълът „Кофичка с лопатка“.

***
София.
От 10.30 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Васил Д., Паскалис Д. и Юксел Х., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в IX състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Атанас П., Веселин М., Николай Н. и Чавдар Н., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в XVII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Валентин Х., Николай И., Иво И. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Детски център за изкусва „Angel steps” ще бъде представена първата детска кулинарна книга „Малки рецепти от големи готвачи“.

***
София.
От 11.30 часа в „Гранд хотел София“ в зала „Триадица“ ще бъдат представени резултатите от 2-ро тримесечие на 2018 г. за тенденциите и нивата на незаконната търговия с цигари и проучването на пазарните опаковки.

***
София.
От 13.00 часа в VII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Валери В., Илияна В., Петър А. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа в хотел „Централ“ (бул. „Христо Ботев“ 52) ще се проведе семинар на тема „Фермерските пазари – настояще и бъдеще“.

***
София.
От 13.30 часа в резиденция „Бояна“ Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) организира Международна практическа конференция – уъркшоп на тема „Възможности и перспективи за развитие на публично-частното партньорство“. За участие в първия ден на събитието са поканени министри, представители на комисии в Народното събрание, на Агенция „Пътна инфраструктура“, НСОРБ.

***
София.
От 13.30 часа в заседателната зала на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Прокурорската колегия.

***
София.
От 13.30 часа в I състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Пламен Г., Ердинч Х. и Костадин К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в XVII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Петър П., Станислав М., Валентин Х., Любен М., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в VII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ивайло С., Венцислав Д., Петко С. и Тодор Г., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в XI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Маджар К., Венелин К. и Мирослав К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в XIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Бисер П. и Николай С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Заседателната зала на Областна администрация на Софийска област на бул. „Витоша“ 6, ет. 5 областният управител Илиан Тодоров и Хуминг Ма –заместник-председател на Комитета на Китайската народна политическа консултативна конференция ще подпишат Меморандум за сътрудничество между Софийска област и провинция Хубей – Китайска народна република. На подписването ще присъства Явор Нотев - заместник-председател на Народното събрание.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Изток“ на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Съвременни аспекти в профилактиката и лечението на острите респираторни заболявания“. В кръглата маса ще участват: доц. д-р Лъчезар Иванов, заместник-председател на Комисията по здравеопазването към 44-тото Народно събрание, д-р Кремена Пармакова, главен експерт в дирекция „Здравен контрол“ в Министерство на здравеопазването, доц. Силвия Бино, консултант на Европейското бюро на СЗО, проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и проф. Нели Корсун, завеждащ Националната референтна лаборатория „Грип и остри респираторни заболявания”.

***
София.
От 15.00 часа в зала 356 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ 1 Временната комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство ще изслуша представители на ГД „Национална полиция“ и ГД „Борба за организираната престъпност“ при МВР във връзка с установяване на факти, свързани с получаване сигнали и дейността на Министерството на транспорта, съответно за ИА „Автомобилна администрация“.

***
София.
От 15.30 часа в VI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Калоян Д., обвинен в изнудване.

***
София.
От 16.00 часа в сцена-клуб „МаксиМ“ ще се проведе открит разговор с Нели Ангелова – мениджър комуникации и корпоративни връзки в „Нестле България“ и Мирослав Пашов 0 директор на театър „Българска армия“.

***
София.
От 18.00 часа в „Квадрат 500“ в зала 19 ще бъде открита изложбата „Лунна нощ“ на Чавдар Петров.

***
София.
От 18.00 часа в литературен клуб „Перото“ Евгени Минчев ще представи двете си най-нови книги – „Леви, десни“ и „Леговището на Даяна“.

***
София.
От 18.30 часа в библиотеката на Гьоте-институт на ул. „Будапеща“ 1 немският писател Леандър Щайнкопф ще проведе разговор с публиката за писателските му методи и стратегии, за това как се издават млади автори в Германия и какво е мястото на София в новата му книга.

***
София.
От 19.00 часа в театър „Българска армия“ ще се състои премиерата на „Албена“ от Йордан Йовков.

***
Бургас.
От 10.00 часа и 13.00 часа Регионалната инспекция по околната среда и водите Бургас ще отбележи Европейската седмица на мобилността с деца от детска градина „Звездица Зорница“, читалище „Хр. Ботев – 1937“ и ОУ „Христо Ботев“. РИОСВ-Бургас организира беседи и изложби в учебните заведения.

***
Бургас.
От 10.00 часа на пешеходната пътека в к-с „Зорница“ (пешеходната пътека до 5 d киното) деца ще бъдат облечени в специални светлоотразителни жилетки и ще носят нарочни стоп знаци "Пресичат деца“. От 13.00 часа на пешеходната пътека на ул. „Индустриална“ ще се проведе същата проява.

***
Бургас.
От 11.00 часа в експоцентър „Флора“ в зала 2 ще се проведе пресконференция за откриване на Международен фестивал на документалното историческо кино – DOCK. На нея ще присъстват: зам.-кметът Йорданка Ананиева, доц. Петър Стоянович, Димитър Стоянович, Торстен Либщок, проф. Игнатовски и Марин Марчевски.

***
Варна.
От 9 часа до 12 часа в Наказателна зала 1 на Съдебната палата е насрочено разпоредителното заседание по дело 824/18 на Окръжен съд – Варна срещу подсъдимия Красимир А. обвинен в умишленото убийство на 18-годишната Надежда Ст., извършено на 7-и ноември 2017 г. в кв. Аспарухово във Варна.

***
Варна.
От 14.00 часа на бул. „Княз Борис I”, на уширението преди спирка „Делфинариум”, в посока к.к. Златни пясъци, ще бъде разположен полицейски пост, където ще се проведе среща на темата: EDWARD - Европейският ден без жертви на пътя

***
Варна.
От 19.00 часа в Аулата на Икономическия университет ще се проведе концертът „Венециански музикален барок“.

***
Варна.
От 00.00 часа ще се проведе операция на Пътна полиция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death).

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Дирекция „Бюрото по труда“ – Велико Търново.

***
Велико Търново.
В 18.00 часа в Интерхотел „Велико Търново“ лидерът на БСП Корнелия Нинова ще представи проекта „Визия за България“.

***
Враца.
В 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се отворят ценовите предложения на участниците в обществена поръчка с предмет: „Поставяне на осветление на стадион „Христо Ботев”.

***
Враца.
От 19.30 часа на панаирната сцена пред стадион „Христо Ботев“ ще се проведе спектакъл на НФА „Българе“, посветен на 130 години Врачански есенен панаир.

***
Добрич.
От 9.30 часа в Детска градина 8 ще се състои куклен спектакъл „Приказка за Ох“.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа на улица "Цал Одвободител" в града, при къща-музей "Ильо войвода," ще се проведе полицейска проверка по повод Европейския ден без загинали на пътя. В акцията ще участват и доброволци към БЧК.

***
Монтана.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Гео Милев“ ще бъде представена книгата „Поглед към миналото на с. Смоляновци с надежда за бъдещето“.

***
Монтана.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще се играе „Операцията“ – комедия от Иво Сиромахов.

***
Пазарджик.
От 10.30 часа в Приемна зала ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата по повод Европейския ден без загинали на пътя.

***
Пловдив.
От 10.30 часа, Детска градина „Щастливо детство“ ще отбележи Седмицата на мобилността с голям празник, в който децата ще покажат умения да се движат безопасно. Специално жури с участието на началника на VІ РПУ комисар Николай Кирков и кмета Николай Чунчуков ще оценяват наученото от цдецата и ще подкрепят в усилията им да научават повече.

***
Пловдив..
От 11.00 до 13.00 часа вратите на автоматичната измервателна станция „Каменица“ ще бъдат отворени за граждани и ученици, които имат желание да се запознаят с уредите, които измерват качеството на атмосферния въздух в Пловдив. Това е част от инициативите, които РИОСВ организира по повод Европейската седмица на мобилността (16 – 22 септември).

***
Пловдив.
От 16.00 часа до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен” на ул.”Академик Петър Динеков” №1А общинският съветник Георги Василев ще проведе приемна за граждани. От 17.00 часа до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен” на ул. „Коста Паница“ №5 общинският съветник Ани Лафчиева ще се срещне с граждани, а Емил Русинов организира приемна от 17.30 часа до 19.00 часа в офиса на партията в район „Източен” на ул. „Коста Паница” №5.

***
Пловдив..
В 18.00 часа в Малката раннохристиянска базилика ще бъде открита изложбата „Грубата нежност“ е името на на бижута, малка пластика и скулптура на Грагат Айрапетян – Грант.

***
Разград.
От 11.00 часа в Разград ще се проведе мащабно пожаро-тактическо учение със сили и средства на РДПБЗН-Разград, сектор СОД при РДПБЗН-Русе, ОДМВР-Разград, ЦСМП, БЧК и доброволни формирования.

***
Смолян.
В 16.00 часа в Родопския театър-Смолян ще се проведе пресконференция във връзка с премиерния спектакъл „Ами сега!!!“.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще се състои концерт на ансамбъл АРТОС-Австрия.

***
Търговище.
От 10.00 часа до 14.00 часа ще отвори врати приемната в ОД на ДФЗ в Търговище. Тя ще бъде разположена на третия етаж в сградата на ул. “Иван Вазов” №1.

***
Хасково.
От 17.00 часа на входа на парк „Кенана“ община Хасково и ОП „Младежки център“ с подкрепата на РИОСВ – Хасково организират велопоход по повод „Европейска седмица на мобилността“.

***
Ямбол.
От 13.00 часа до 16.00 часа на площадното пространство около обновения Безистен с интерактивен музей ще бъде отбелязана третата му годишнина с традиционния пленер „Безистенът“.