Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

The Hill: Пол Манафорт се призна за виновен, сключи „споразумение за сътрудничество“

14 септември 2018 | 19:25

Снимка: АФП

Вашингтон. Бившият председател на предизборния щаб на Доналд Тръмп, Пол Манафорт се призна за виновен по две федерални обвинения, идващи от разследването на специалния прокурор Робърт Мюлер и е постигнал „споразумение за сътрудничество“ като част от сделката, пише електронното издание на американския вестник The Hill.
Манафорт се е съгласил да сътрудничи „напълно и честно“ в разследването на Мюлер, заяви съдия Ейми Бърман Джаксън в съда в петък, включително и като участва в разпит на специалния прокурор и предостави документи, свързани с разследването.
Той също се е съгласил да предаде няколко свои имота и банкови сметки, включително собствеността си в сградата „Trump Tower“ в Ню Йорк.
Андрю Вайсман, един от прокурорите на Мюлер, посочи „споразумението за сътрудничество“ с Манафорт по време на свои коментари в съда във Вашингтон в петък, където бившият председател на щаба на Тръмп се призна за виновен по едното обвинение за конспирация срещу САЩ и още едно от обвиненията за конспирация за възпрепятстване на правосъдието, чрез свидетелска фалшификация.


Превод и редакция: Йонислав Дочев