Европейски съюзВИЖ ВСИЧКИ

The Daily Express: „Оставащите“ получиха „доза от реалността“, след като статистиката доказва че Брекзит вече работи

11 август 2018 | 04:57

Снимка: АФП

Лондон. Статутът на Великобритания като водеща дестинация е била подчертана в събота от статистика, разкриваща че летището „Хийтроу“ е изкарало най-заетия ден в историята си. Шефовете на летището са заявили, че вълната от посетители е била „нагнетяваща“ за икономиката – въпреки че има нужда от предприемане на действия за намаляване на имиграционните опашки. Това коментира в своя водеща статия британският евроскептичен ежедневник The Daily Express.
Ричард Тайс, съпредседател на про-Брекзит групата „Напускане означава напускане“ коментира: „Великобритания очевидно се справя добре, въпреки апокалиптичните предсказания направени от привържениците на оставането. Британската икономика продължава да процъфтява и последните икономически новини са, че летището Хийтроу е напълно преуспяващо и има значителен бум на строителното производство. Кампанията за оставане ще каже, че това са добри новини „въпреки Брекзит“. Да се надяваме, че някой ден те ще получат доза от реалността и ще осъзнаят, че много от хубавите неща случващи се във Великобритания са заради Брекзит и огромните възможности, които ни предлага това като нация“.
Според статистиката, на 29 юли Хийтроу е посрещнал близо 262 000 пасажери в рамките на 24 часа – рекорд в 72-годишната му история.
В статията се посочват различни статистики за трафика на летището и се изтъкват повишения търговски трафик към страни като Китай, Турция и Бразилия.


Превод и редакция: Йонислав Дочев