Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

EA Daily: Сирийската армия увеличава ударната си групировка в северозападната част на страната

10 август 2018 | 14:47

Снимка: Агенция "Фокус"

Дамаск. Елитните части на сирийската армия, включително подразделенията на спецназа „Тигър“ и 4-а механизирана дивизия, са започнали да се прехвърлят от южната провинция Дераа в северозападната част на арабската република, предава руската информационна агенция EA Dailу.
В провинция Хама се подготвя плацдарм за предстоящата настъпателна операция срещу въоръжените групировки в районите Ал Габ и Джиср ал Шугур в провинция Идлиб, съобщи в петък, 10 август, изданието Al Masdar News.
Специалните части „Тигър“ ще проведат подготовка на новото място на дислокация преди очаквания щурм на град Джиср ал Шугур и прилежащия към него район, отбелязват военни източници на Al Masdar News. Това голямо населено място и част от долината Ал Габ са под контрола на терористичната групировка „Джебхат Фатх аш Шам“ (бившата „Джебхат ан Нусра“).
По-рано на подстъпите към района Ал Габа и Джиср ал Шугур е забелязана интензивна артилерийска подготовка. Под ударите на сирийската армия попадат населените места Бдама, Наджия и Касрая, където има позиции на въоръжените групировки, припомня агенцията.
Съобщава се също за зачестили полети на самолети и хеликоптери от руската авиационна група в Сирия над зоната на предстоящото настъпление.

Превод и редакция: Иван ХристовОще военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"