ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 18 юли (Агенция „Фокус“)

18 юли 2018 | 00:02

Снимка:

***
Мизия.
От 14.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще направи инспекция на възстановителните работи след наводнението в Мизия.

***
София.
От 17.00 часа в Националния военноисторически музей ще бъде открита изложбата „Спасените бойни знамена на Българската армия“. Изложбата ще бъде открита от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
Координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна възраст ще проведе заседание в Министерски съвет.


***
София.
От 09.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ангел Р., Красимир С., Пламен К. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гриша Г., Данаил Г., Емилия С. и др. за образуване и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11.10 часа в Националния пресклуб на БТА пресконференция ще даде Цветелина Попова- Оланд – майката на двете български деца, които съдът и социалните служби на Норвегия отнеха, разделиха и предадоха за отглеждане в различни приемни семейства на 200 км разстояние едно от друго.

***
София.
От 12.00 часа пред Министерски съвет ще се проведе Национален протест в подкрепа на българските овцевъди и козевъди.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция, на която ще бъдат дадени повече подробности за VIII Световно отборно първенство по шахмат за незрящи и слабо виждащи. Първенството ще се състои в периода 20-31 юли 2018 г. в зала EFE на хотел „Маринела".

***
София.
От 12.00 часа в бизнес сграда Интерпред, италианският бизнесмен Едоардо Миролио ще даде пресконференция, на която ще разкаже за бизнес инвестициите си в България и ще обяви новина, свързана с придобиването на водещ български моден бранд.

***
София.
От 13.00 часа на ул. „Дамян Груев“ № 6, по инициатива на писателя Николай Иванов, автор на изследване за гроба на Левски, ще бъдат поднесени цветя и венци.

***
София.
От 13.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гроздан Т., Иван П., Калоян Г. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Атанас С., Стефан Г., Стоян Р. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.00 часа пред Националната опера и балет ще се състои хепънинг, организиран за премиерата на мюзикъла „MAMMA MIA!".

***
Асеновград.
От 10.00 часа пред паметника на Васил Левски ще бъдат подложени цветя и венци. Слово ще произнесе доц. Владимир Янев, преподавател в катедрата по българска литература и теория на литературата във Филологическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. В церемонията по традиция ще участва и представителна част от Военно формирование 24490 - Асеновград.

***
Благоевград.
От 10.00 часа пред бюст-паметника на Васил Левски на едноименният площад в града ще бъдат положени цветя и венци по повод 181-годишнина от рождението на Дякона.

***
Благоевград.
От 10.00 до 13.00 часа ще се проведе състезанието „Лъвски скок“.


***
Благоевград.
От 13.00 часа в конферентна зала в сградата на Областната управа президентът на КНСБ инж. Д-р Пламен Димитров. Визитата е в рамките на кампанията „Бъди инфо 3“.

***
Бургас.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски в Морската градина ще се състои ритуал за отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя.

***
Бургас.
От 17.00 часа на възпоменателния паметник на летище „Сарафово“ ще се състои церемония в памет на жертвите на терористичния акт преди 6 години.

***
Варна.
От 09.00 часа пред паметника на Васил Левски в Морската градина ще бъдат поднесени венци и цветя по повод 181 г. от рождението му.

***
Варна.
В 11.00 часа в катедралния храм „Успение Богородично" - Варна ще бъдат пренесени мощи на св. Матрона Московска и св. Лука Войно-Ясенецки, Архиепископ Кримски и Симферополски.

***
Варна.
От 18.00 часа в залите на Градската художествена галерия ще бъде открита изложба с картини от ателието на Димитър Киров (1935-2008) под надслов „БАЛЕТ".

***
Варна.
От 19.00 часа в Народно читалище „Просвета“, Галерия Аспарухово арт ще се състои откриване на изложба графика малък формат на художника Петър Чиновски.

***
Враца.
От 10.00 часа в детски отдел на РБ „Христо Ботев“ ще се проведе лятна читалня – четене на приказки за деца от 0 до 10 години.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателна зала на Общината ще се проведе процедура чрез публично състезание за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Ремонт и реновиране на прилежащи улици към централна пешеходна зона гр. Враца – пълен инженеринг“.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Читалище „Надежда – 1869“ ще се проведе Творческо ателие „Красотата на фолклора“ с ръководител Райчо Димитров.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Читалище „Надежда – 1869“ ще се проведе инициативата „В помощ на библиотекаря“ – кампания за ученици от 5 до 8 клас.

***
Велико Търново. /с. Арбанаси.
От 17.30 часа пред паметника на Васил Левски ще се проведе Отбелязване на 181 години от рождението на Васил Левски.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на сцена „Арт лято“ край ХГ „Борис Денев“ ще се проведе среща с фотографите Анжела Медзикян и Димо Алексиев.

***
Велико Търново.
От 21.30 часа на площад „Цар Асен I” ще може да се наблюдава Аудиовизуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа при Паметника на Васил Левски в кв. „Пролет“ ще се проведе честване по повод 181 години от рождението на Васил Левски – ритуал по поднасяне на венци и цветя.

***
Добрич.
От 10.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се състои общоградско поклонение и полагане на цветя по повод 181 години от неговото рождение

***
Добрич.
От 11.00 часа на пл. „Свобода“ ще се състои концерт на Духов оркестър – Добрич.

***
Каварна.
С поклонение пред паметника на Васил Левски в Градската градина и полагане на венци и цветя от 11.00 часа ще бъде почетена 181-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Музея на фотографията ще бъде открита изложба „Върхове“.

***
Карлово.
От 09.00 часа в храм „Св. Николай“ ще бъде отслужена тържествена света литургия. От 10.00ч., в двора на храм „Св. Николай“ ще бъдат положени цветя и на гроба на майката на Левски Гина Кунчева. От 10.15 часа от храм „Св. Николай“ тръгва литийно шествие, което ще се установи на площад „20-ти юли“. В 10.30 часа там ще се състои тържествен ритуал по издигането на националния флаг и знамето на Карлово. Ще бъде изнесен и молебен за благоденствието на града и жителите му. Там традиционно ще бъдат посрещнати участниците в националния туристически поход „По стъпките на В. Левски”. В 11.15 часа, в Национален музей „Васил Левски“ ще се състои литературно-музикална програма и ще бъде открита изложбата „Аргонавти на свободата – Гарибалти и българите“ на Регионален исторически музей – Варна. В16.00 часа, в зала „Васил Караиванов“ на Община Карлово ще има литературен салон, а от 17.0 0часа, на пл. „20-ти юли“ – Концерт на художествените състави на запасните офицери. В 20.20 часа, от НМ „Васил Левски“ ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет, а от 21.00 часа на площад „Васил Левски“ е тържественият митинг- заря.

***
Китен.
От 17.00 часа пред сградата на Общината ще се проведе информационна кампания „Вашите права“.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски на площад „Велбъжд” ще бъдат поднесени цветя и венци, ще бъде изнесено и слово за живота и делото на Дякона.

***
Монтана.
В 11.30 часа на церемония пред Паметника на Васил Левски и радетелите на духа и свободата ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност.

***
Перник.
От 10.00 до 17.00 часа пред Регионалния исторически музей ще бъде представена изложба „Хората във времето и времето във хората“. В 10.30 часа в зала „Читалня“ на Регионалната библиотека „Светослав Минков“ ще отвори врати витрина с книги „Левски в литературата“. По същото време ще започне и литературно четене на стихове за Апостола „С Левски в сърцата“. В импровизираната лятна читалня „С Левски в сърцата" ще участват децата от „Ваканция в ОДК“. В 11.00 часа на паметника Левски ще бъдат поднесени венци и цветя.

***
Плевен.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще даде народният представител от коалиция „БСП за България" Стефан Бурджев.

***
Пловдив.
От 10.00 часа пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика ще бъдат поднесени цветя и венци.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в заседателната зала в сградата на Общинска администрация – Първомай Областният управител на Пловдив Здравко Димитров ще проведе работна среща във връзка с извършените промени на Закона за водите

***
Пловдив.
От 11.00 часа, в заседателната зала на Община Пловдив - кметът на Пловдив Иван Тотев, изпълнителният директор на фондация Plovdiv 2019 Кирил Велчев и Иван Несторов ще дадат пресконференция по повод предстоящото издание на Hills of rock 2018, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата.

***
Пловдив.
От 12.00 часа, Голяма конферентна зала на ГДК "Борис Христов" - арх. Валентин Маринов ще представи техническото задание и етапността по реконструкцията на стадион Пловдив в присъствието на кмета Иван Тотев и ресорния заместник-кмет Георги Титюков.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ-Пловдив ще проведат приемни с граждани по следния график: Георги Василев, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен” на ул. „Академик Петър Динеков“ №1А; Ани Лафчиева, от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен” на ул. „Коста Паница“ №5; Емил Русинов, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен” на ул. „Коста Паница“ №5.

***
Пловдив.
От 18.30 часа в залата на АМТИИ ще се проведе 14-ти Международен фолклорен семинар

***
Първомай.
От 10.30 часа в заседателна зала в сградата на Общинската администрация – Първомай ще се проведе работна среща във връзка с извършените промени на Закона за водите, публикувани в Държавен вестник, бр. 55 от 2018 г.

***
Разград.
В 11.00 часа в зала 712 в Областна администрация – Разград ще се проведе заседание на областната епизоотична комисия.

***
Руен.
В Руен ще открият Бюст – паметник на Васил Левски. По време на събитието ще бъдат дадени подробности от представители на Инициативния комитет, по чиято идея е направен Бюст-паметникът.

***
Силистра.
От 11.00 часа пред Паметника на Васил Левски ще се състои проява, под наслов „Безсмъртие“, посветена на 181 г. от рождението на Васил Левски.

***
Симитли.
От 10. 00 часа пред бюст-паметника на Васил Левски ще бъдат положени цветя и венци.

***
Сливен.
От 10.00 часа на пл. „Васил Левски“ с възпоменателна церемония ще бъдат отбелязани 181 години от рождението на Апостола. Пред паметника на Васил Левски ще бъдат поднесени венци и цветя.

***
Стара Загора.
В 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се проведе общоградски ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност към делото на Апостола.
Музейният обект „Хилендарски метох” ще бъде отворен безплатно за посетители с работно време от 09.30 до 17.30 часа.

***
Хасково.
От 09.30 часа в Малката зала на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия за мерките за ограничаване на заразните болести по животните.

***
Хасково.
От 10.30 часа на паметника на Апостола до едноименното училище ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 181 години от рождението на Васил Левски.

***
Шумен.
С молебен за здраве и благоденствие и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски на 18 юли Шумен ще отбележи 140 години от освобождението на града и 181 години от рождението на Апостола на свободата. Програмата ще започне в 09.00 часа в храм „Свето Вознесение Господне“, където ще бъде отслужена панихида за загиналите и молебен за здраве и благоденствие. В 11.30 часа пред паметника на Васил Левски ще бъдат поднесени венци и цветя от официални лица и граждани. В 18.30 часа на пл. „Освобождение” започва концерт-спектакъл с участието на Национално дружество „Традиция” и рок група „Епизод”.