ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 17 юли (Агенция „Фокус“)

17 юли 2018 | 07:00

Снимка: Агенция "Фокус"

***
София.
От 9.00 часа председателят на парламента Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на Председателския съвет на Народното събрание във връзка със случаите на чума по животните.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Изток“ на Народното събрание председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов организира кръгла маса на тема „Постигнатото в областта на вътрешните работи по време на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз“.

***
София.
От 11.30 часа в сградата на Министерския съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Министерството на туризма министърът на туризма Николина Ангелкова ще подпише договор за изграждане и внедряване на Единна система за туристическа информация (ЕСТИ).

***
София.
От 09.00 часа Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави св. Литургия в храм „Св. Марина“ в двора на Софийска света митрополия.

***
София.
От 09.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илия С., Александър В. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Добромир М., Георги А. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Богдана Д., Минчо К., Тотка С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 до 13.00 часа дневен център „Светове“ към фондация „Светът на Мария“ ще отбележи своя пети рожден ден с Ден на отворените врати. От 1.00 часа официално ще бъде представена дейността на центъра през изминалата година.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитрина Р., Мария Ж. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христоско В., на когото е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в национален пресклуб на БТА ще се проведе Пресконференция на Цветелина Попова- Оланд – майката на двете български деца, които съдът и социалните служби на Норвегия отнеха, разделиха и предадоха за отглеждане в различни приемни семейства на 200 км разстояние едно от друго.

***
София.
От 11.30 часа в зала 1 на ул. „Московска“ 33 кметът на София Йорданка Фандъкова и Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков ще представят проекта на последния етап за обновяване и разширяване на парк „Възраждане“ с инвестиции от общинското дружество „Софийски имоти“.

***
София.
От 12.30 часа в централата на АБВ на ул. “Врабча“ 23 ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция.

***
София.
От 13.00 часа в централата на СДС на ул. „Г.С.Раковски“ 134 ще се проведе първата пресконференция на новоизбрания председател и зам.-председатели на партията.

***
София.
От 13.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото по искане на Евелин Ц., за изменение на мярката за неотклонение.

***
София.
От 14.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Бисер Г., Владимир В. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 19-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Лъчезар Я. и Габриел П., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 15.00 часа в сградата на Българската агенция по безопасност на храните на бул. "Пенчо Славейков" 15А директорите на областните дирекции по безопасност на храните ще дадат пресконференция.

***
София.
От 15.00 часа народният представител от „БСП за България“ Ирена Анастасова и общинският съветник Николай Николов ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 15.00 часа в зала 456 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ ще се проведе заседание на Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

***
София.
От 18.00 часа в зала „Средец“ на София Хотел Балкан ще се състои тържествената церемония по случай връчването на наградите: „Икономика на светло“ за 2017 г.

***
София.
От 18.00 часа на етаж 2 в галерията на улица „Шипка” 6 в София ще бъде открита изложбата "60 години художници от Благоевград".

***
Аксаково./с. Ботево.
От 11.00 часа в местността „Света Марина” ще бъде открит едноименният фолклорен фестивал.

***
Банкя.
От 19.00 часа в парк „Ротонда” ще се проведе концерт на Софийски духов оркестър.

***
Бургас.
От 14.00 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен нов мъжки футболен клуб.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дом на писателя на ул. „Вола“ 1 ще се проведе литературен маратон, посветен на писателката Яна Язова.

***
Бургас.
От 18.30 часа в зала „Петя Дубарова“ на КЦ „Морско казино“ ще бъде представен филмът на Божина Панайотова „Червено, твърде червено“. Събитието е част от мини фестивала за документално-художествено кино „Лято с документално кино“.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Галерия „Георги Баев“ ще бъде представена първата самостоятелна бургаска изложба на Bataki Studio „Магията на киното в миниатюри“.

***
Бургас.
От 21.00 часа на открита сцена „Охлюва“ ще бъде прожектиран филмът „Любимец 13“, част от инициативата „Дни с филмите на Апостол Карамитев“ по повод навършването на 95 години от рождението на големия актьор.

***
Варна.
От 9.00 часа в хотел Галерия Графит ще се проведе Транснационално информационно събитие „Бизнес жените в Дунавския регион”.

***
Варна.
От 10.00 часа с богата културна програма варненският Аквариум ще отбележи 86-години от откриването си. В 11.00 часа ще бъде представена безплатна лекция за посетителите по проект „Преживей своето синьо лято”.

***
Варна.
От 11.00 часа в Медицински университет Варна „Проф. Параскев Стоянов“ ще се проведе официална церемония за връчване на Грамоти от инициативата
„Спешните медици, с които се гордеем“ на пациентски организации „Заедно с теб“.

***
Варна/с. Ботево.
От 11.00 часа в аксаковското село Ботево ще се проведе Фестивалът “Света Марина”, който събира певци и танцьори от цяла Североизточна България. Очаква си традиционният водосвет тази година да бъде извършен в присъствието на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

***
Варна.
От 17.00 часа УМБАЛ „Св. Марина“ ще отбележи патронния си празник.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа на паната пред Факултета по изобразителни изкуства ще се проведе Откриване на изложба по случай 20-годишнината на вестник „Янтра днес“.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в партийния съвет на БСП Велико Търново ще се проведе пресконференция на народния представител Валентин Ламбев и общинските съветници от БСП.

***
Велико Търново. /с. Арбанаси.
От 20/00 часа в МДТ „Константин Кисимов“ ще се проведе Международен фестивал за класическа музика Arbanassi Summer Music –концертна програма„Опасният чаровник Тодор Колев“ – концерт на Оркестър на Държавна опера – Варна и група.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа в Летен театър ще започне концерт на Акага, солист – Филип Аврамов.

***
Враца.
От 16.00 часа в Регионална библиотека „Христо Ботев” ще се проведе академия за
творческо писане с гост-ментори.

***
Горна Оряховица.
От 14.00 часа в Пресклуба на Съюза на българските журналисти (ул. „ Отец Паисий" №4), ще се проведе информационен ден относно изпълнения договор за безвъзмездна финансова помощ по проект: „Внедряване на иновативен продукт – лечебни карамелажни бонбони с определен състав от етерични масла и антимикробен ефект в производството на „Захарни заводи“ АД”.

***
Добрич.
От 18.00 часа кметът на Добрич Йордан Йоданов ще има открита приемна в двора на училище „Любен Каравелов“.

***
Карлово.
От 19.00 часа на пл. „20 юли“ ще бъде връчена Наградата на Карлово.

***
Карлово.
От 11.00 часа в Историческия музей ще бъде открита изложбата „Издания за Васил Левски”.

***
Карлово.
От 20.00 часа на площад „20-ти юли“ започва празничен концерт с участието на Бег бенда на БНР. В 21.00 часа на същия площад Ансамбъл Българе ще представи своя спектакъл.

***
Китен.
От 17.00 часа пред сградата на Община Китен ще се проведе информационна среща на Европейския потребителски център, насочена към хората, които пътуват, почиват или пазаруват в други страни от ЕС – „Вашите права“.

***
Перник.
От 14.00 часа РБ „Св. Минков“ ще се проведе Лятна читалня „Колко зная?” – занимателни игри с деца от ЦПЛР – ОДК Перник.

***
Плевен.
От 10.00 часа в Пресклуб на БТА-Плевен ще се състои пресконференция на народния представител от "БСП за България" Стефан Бурджев.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в храм „Св. Марина“ ще бъде отслужена празничната архиерейска света Литургия, оглавена от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Иван Вичков ще приема граждани в офиса на партията в район „Тракия“ в блок 91.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детския отдел на библиотеката при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ ще се проведе инициативата „Бързи, смели, сръчни” – разходка до спортен комплекс „Свищов” и игри на воля.

***
Силистра.
От 11.00 часа в изложбената зала в Държавен архив – Силистра ще бъде открита фотодокументална изложба за Васил Левски: „Всичко, което съм сторил, сторих го за Отечеството“.

***
Сливен.
От 16.30 часа в зала „Май“ ще се проведе публично обсъждане на отчета за приходите и разходите на бюджета на Община Сливен за 2017 г.

***
Сливен.
От 11.00 часа в областната администрация ще се проведе пресконференция за хода на благотворителната кампания в полза на Болградската гимназия. На същата пресконференция ще бъде изнесена кратка, допълнителна информация за новата процедура за европейско финансиране "Насърчаване на предприемачеството".

***
Смолян.
От 11:00 часа, в зала 201 на Областна администрация Смолян, ще се проведе заседание на Постоянната областна епизоотична комисия във връзка с Африканската чума по свинете в Европа, констатираните огнища в Румъния и опасността от навлизане на болестта на територията на Република България.