ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 13 юли (Агенция „Фокус“)

12 юли 2018 | 18:02

Снимка: Агенция "Фокус"

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, председателят на Комисията по енергетика в НС Делян Добрев и заместник-председателят на Съвета на директорите на Българска фондова борса Васил Големански ще представят нова ваучерна схема за подкрепа на компаниите за излизане на фондовата борса, финансирана по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Събитието ще се състои в Българска фондова борса на ул. „Три Уши“ 6, ет. 5.

***
София.
От 09.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Руси Д., Стоян Д. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христон М., Филип Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 28 състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Е. И. и П. С.(бивши агенти от ДАНС, чл. 357.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Хованес М., Пламен Т. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Борис Т., Иван Т. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо Ш., на когото е повдигнато обвинение за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Конферентната зала на АИКБ, Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Национален център „Икономика на светло“ организират пресконференция, на която ще бъде оповестена стойността на Композитния индекс „Икономика на светло“ за 2017 г., както и ще бъде направен анализ на ситуацията, предизвикателствата и тенденциите на изсветляването на икономиката в България.

***
София.
От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изпълнението на ремонтните дейности на бул. „Тодор Каблешков“ при ул. „Майор Горталов“. В проверката ще участва и зам.-кметът Евгени Крусев.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Асоциация „Прозрачност без граници“ на тема „Обществени нагласи относно противодействието на корупцията през 2018 г.“

***
София.
От 13.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мартин М. и Стефан С., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отворени офертите за строителен надзор при изграждането на участъка от Софийския околовръстен път - от връзката с АМ „Тракия“ до ж. к. „Младост“.

***
София.
От 18.00 часа в Bauhaus Arena ще се състоят финалите на Мини Световното първенство, организирано от Българската Асоциация Мини Футбол под патронажа на Посолството на Русия в България.

***
София.
От 19.00 часа на лятната естрада в Борисовата градина ще се проведе концерт на Софийски духов оркестър.

***
София.
От 19.00 часа на пл. „Бански“, пред Регионалния исторически музей-София ще се проведе концерт на Джаз формация „София“.

***
Арбанаси.
От 10.00 часа в парка в центъра на Арбанаси ще се състои урок по родолюбие под мотото „Аз обичам България и я преоткривам“.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в спортен комплекс „Пирин“ ще се проведе техническа конференция във връзка с откриването на Държавното лично отборно първенство по плуване за деца на 11и 12-годишна възраст. От 15.00 часа ще се състои официалното откриване.

***
Благоевград.
Националната кампания „Попитайте хематолога“ ще се проведе в Благоевград.

***
Брезник./ с. Гигинци.
От 19.00 часа в Църногорския манастир ще бъде отслужен църковен водосвет. След това ще има голям концерт „Гласовете на Граово” с най-емблематичните изпълнители от региона. Събитията ще дадат началото на първия Църногорски събор у нас - „В сърцето на Граово“.

***
Бургас.
От 18.00 часа в конферентна зала 2 на Бургаския свободен университет ще се проведе съвместна пресконференция на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и на Управителния съвет на Съвета на ректорите на висшите училища в България.

***
Бургас.
От 20.00 часа на Amaya Beach в Крайморие ще се проведе благотворителният спектакъл „Абсурдни времена – Спектакълът!“ за събиране на средства за онкоболна жена.

***
Варна.
От 15.00 часа в клуба на Стопанския деятел ще се състои пресконференция на тема „Ромската култура и език-пътеводител на ромите по пътя към Европа”, организирана от Народно Читалище „Явин 2004” и писателя Димитър Атанасов – Кабули (Доброжелателният).

***
Варна.
От 20.00часа в киноконцертната зала на детски лагер „Черноморски“ ще се състои празнично издание на Фестивала на детското творчество „Звездите на Камчия“.

***
Велико Търново.
От 09.30 часа в Детска градина „Рада Войвода“ ще се проведе Церемония „Първа копка“ по проект „Модернизация на образователната инфраструктура“.

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в СУ „Владимир Комаров“ ще се проведе Церемония „Първа копка“ по проект „Модернизация на образователната инфраструктура“.

***
Велико Търново.
От 15.30 часа в Детска градина „Ален мак“ ще се проведе Церемония „Първа копка“ по проект „Модернизация на образователната инфраструктура“.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа на Стадион „Ивайло“ ще се проведе официално представяне на отбора на ПФК „Етър ВТ“ за новия сезон. Приятелска футболна среща „Етър ВТ“ – „Литекс“.

***
Видин.
От 14.00 часа в Община Видин кметът Огнян Ценков ще поздрави отбора на ВК „Бдин-Вида“ по повод спечелената шампионска титла и златни медали на Държавното първенство по волейбол за момичета до 13 години във Варна.

***
Враца.
От 10.00 часа в детския отдел на Регионална библиотека „Христо Ботев“ ще се проведе работилница „Приказни игри”.

***
Враца.
От 10.00 часа в заседателна зала на Община Враца ще се проведе открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка на моторни превозни средства за нуждите на община Враца по три обособени позиции“.

***
Враца.
От 14.00 часа в заседателната зала на Община Враца, ще се отворят ценовите предложения на участниците в обществена поръчка за проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР във връзка с реализацията на проект „Нова възможност за деца и младежи в община Враца - проект 1“.

***
Добрич.
От 17.00 часа в градския парк „Свети Георги“ ще се проведе концерт на Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов.

***
Добрич.
От 18.00 часа в градския парк „Свети Георги“ ще се проведе концерт „Лятно настроение“ на Квартет „Латин“.

***
Каварна.
От 16.30 часа в НЧ „Съгласие-1980“ще се проведе четене на сценария на филма „Баш майсторът“.Дъщеря на актзора влязъл в ролята на Баш майсторът Кририл Господинов - актрисата Веси Господинова, ще запознае присъстващите и с проекта „Баща ми –Баш майстора“.

***
Карлово.
От 09.30 часа ВМРО – Карлово организира инициативата „Цвете за Апостола“ в навечерието на 181-вата годишнина от рождението на Васил Левски. Инициаторите приканват желаещите да са облечени в народни носии или друго облекло с патриотични мотиви, да донесат стръкче цвете на площада пред паметника на Левски, където всички заедно ще поднесат цветя на паметника на Апостола на свободата.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа на общинския плувен комплекс Община Кюстендил и Обединен детски комплекс организират „Плажна фиеста”.

***
Панагюрище.
От 19.00 часа на площад „20-ти април“ официално ще бъде открит петият Международен младежки танцов фестивал „Пъстър свят“.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в сградата на Пловдивски културен институт ще се проведе първата регионална среща с областни управители и кметове от Южна България във връзка с подготовката за провеждане на Преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 година. В 15.00 часа, след приключване на срещата, е предвиден брифинг.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на „Демократична България - Обединение” с участието на Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов.

***
Русе.
От 10.30 часа в сградата на отделението по Палиативни грижи към Комплексния онкологичен център ще се състои пресконференция на управителя на КОЦ – Русе д-р Камен Кожухаров.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детски отдел на Градската библиотека ще се проведе инициативата „Легендите разказват”-запознаване с преданието за крепостта Траянови врата.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в къщата музей „ Гео Милев“ ще се проведат литературни занимания за деца от 5 до 9 години.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в детския отдел на библиотека „Родина“ ще се проведат групови занимания с деца до 6 години и техните родители - „Играя и се уча“.

***
Стара Загора.
От 21.00 часа на сцена Лапидариум в Регионалния исторически музей ще бъде представена постановката „Голям колкото малка ябълка“, част от инициативата „Театър под звездите“.

***
Търговище.
В 11.00 часа при античния град Мисионис проф. Николай Овчаров ще даде брифинг във връзка с археологическа находка.

***
Търговище.
От 19.00 часа в хотелски комплекс „Белия кон & Рай“ край Търговище ще бъде открит
Тринадесетият международен турнир по спортен бридж „Търговище 2018“.

***
Шумен.
От 10.00 часа в комплекс „Авшарян“ ще се проведе открита беседа на тема „Детството през XX век – реално и вълшебно“.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 304 на общината ще се проведе изслушване на кандидатите за съдебни заседатели.