ИкономикаВИЖ ВСИЧКИ

Магдалена Милтенова, БССИТ: От следващата седмица започва информационна кампания и срещи по места във връзка с Конфедерацията, обединяваща пътническия транспортен бранш

12 юли 2018 | 15:29

Снимка:

София. От следващата седмица започва информационна кампания и срещи по места във връзка с Конфедерацията, обединяваща пътническия транспортен бранш. Това каза за Агенция „Фокус“ Магдалена Милтенова – председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта (БССИТ) във връзка с предложението националните сдружения в пътническия транспортен сектор да се обединят в Конфедерация. „В момента браншовите организации провеждат общите си събрания, за да могат да вземат съответните решение. Това е съпроводено с административни процедури“, обясни Милтенова и уточни, че след като всички сдружения вземат своите решения за членство в Конфедерация, най-вероятно в средата на септември тя ще бъде учредена. „В рамките до 15 септември трябва да имаме учредяване на Конфедерацията, поне така сме планирали“, каза и още тя. Милтенова поясни, че се работи по устава и документите, които трябва да бъдат готови преди учредяването. „В момента тече подготовка за учредяването на Конфедерацията, чисто документално“, добави тя. „Ще имаме срещи по места с колегите, започва информационна кампания за тези, които не членуват никъде в момента. От следващата седмица ще започне информационната кампания и срещите по места. Вървим в посока учредяване и разширяване на броя на конфедерацията“, съобщи Магдалена Милтенова. „Очакваме предложенията на всички колеги. Дали сме възможност да бъдат дадени предложения по отношение на това как си представят устава, какви задачи и цели искат да формулираме. Когато има предложения те ще бъдат обсъдени в работните групи, с нашите юристи, така че да бъде спазен законът и нещата да вървят в правилната посока“, добави тя.
„Имаме доста задачи за решаване. Те са свързани със законодателната база, която касае конкретно нашия сектор. Предстои промяна във Наредба 2, която задължително трябва да бъде направена, защото не е синхронизирана със Закона за автомобилните превози. Предстои да се направят срещи със Сдруженията на общините, по отношение на възлагането на превозите. Имаме доста работа, която трябва да свършим. При всички случаи ще настояваме нерегламентирания превоз на пътници да бъде инкриминиран. Имаме общи каузи, проблеми, които ни свързват. Предстоят да бъдат решени“, поясни Милтенова.
Мариела РУСЕВА