БлагоевградВИЖ ВСИЧКИ

Благоевград: Окръжната прокуратура протестира изменената мярка за неотклонение на началника на "Пътна полиция - Благоевград" ст. инсп. Данаил Стоицов, който бе пуснат под гаранция

09 юли 2018 | 16:53

Снимка: Агенция "Фокус"

Благоевград. Окръжна прокуратура – Благоевград в законоустановения срок внесе протест срещу определението на съда за изменение на мярка за неотклонение спрямо Д.С. от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на 10 00 лева. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.
Д.С. е бил задържан след акция, проведена на 22 май 2018 г. от отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР и Националната следствена служба. Били са му повдигнати обвинения за това, че в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – началник сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Благоевград, той приемал дар и облага - пари, вещи и услуги с имуществен характер. Освен това той е бил подведен под наказателна отговорност за превишаване на правомощия в качеството му на длъжностно лице и незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси.
По делото са били повдигнати обвинения на други две лица – Б.Ш. и Н.Д., участвали в извършване на престъплението. С тяхно участие били създадени условия за намиране на лица, желаещи да регистрират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в пунктовете за регистрация на пътни превозни средства в Районно управление на МВР – Петрич и Районно управление на МВР – Гоце Делчев. В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание.
Разследването по случая продължава.