ИкономикаВИЖ ВСИЧКИ

Магдалена Милтенова, Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта: Автобусни и товарни превозвачи излизат заедно на протест на 25 юни срещу Закона за създаване на Българска автомобилна камара

14 юни 2018 | 13:13

Снимка: Община Бургас

София. Автобусни и товарни превозвачи излизат заедно на протест на 25 юни срещу Закона за създаване на Българска автомобилна камара. Това каза за Агенция "Фокус" председателят на Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта Магдалена Милтенова.
Тя обясни, че днешното изказване на председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че законопроектът няма да бъде изтеглен, а само ще се премахне задължителното членство в камарата, е "взривило" превозвачите.
"Вече за 25-и имаме 740 автобуса заявени за протест. Колегите с камионите, които са против този законопроект също ще внесат искане за протести, което означава, че излизаме заедно на протест - камиони и автобуси срещу законопроекта", обясни Милтенова. Тя обясни, че до Столична община е изпратено искане за провеждането на протеста. "На 25-и от 10.00 часа до 11.00 час автобусите да се съберат на площада пред храм-паметник "Александър Невски". От там покрай Народното събрание, по протежението на бул. "Цар Освободител" и бул. "Цариградско шосе" ще се разположат автобусите. След това ще преминат от Народното събрание, през президентството и ще отидат до Централна автогара", обяви Милтенова и допълни, че целият протест е предвиден в периода 11.00-13.00 часа.
"Ние сме склонни към диалог. Помолихме да се изтегли законопроектът и да се даде срок до 15 юли, в който да се внесат предложенията за самостоятелни камари- автомобилна и товарна, което на нас ни е отказано. Ние не разбираме защо и законотворците, и политиците настояват камарата да бъде обща и какви интереси стоят зад това", коментира Милтенова.
Тя заяви, че протестите няма как да се обвързват с БСП и в случая не може да се говори за подобни инсинуации, защото не става въпрос за политика, а за реални проблеми на бранша.
По думите ѝ законът е изначално опорочен и затова е необходимо той да бъде оттеглен, а не редактиран.
Тя добави, че единствено две сдружения, подкрепени от една работодателска организация искат въпросните законодателни промени. "Три работодателски организации и останалите организации в транспорта са против", каза още тя.