ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Акценти в предаването „Със славната 2-ра Тракийска дивизия – За честта на България“ по Радио „Фокус” - Пловдив

14 юни 2018 | 12:57

Снимка: Агенция "Фокус"

Пловдив. В предаването „Със славната 2-ра Тракийска дивизия – За честта на България“ по Радио „Фокус” - Пловдив днес ще ви разкажем всичко, което знаeм до момента за трагичния инцидент, при който загинаха двама пилоти от 24 авиобаза в Крумово. Ще чуете първият разказ от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който пристигна часове след катастрофата в Крумово и даде изявление. Ще чуете и бригаден генерал Борислав Сертов, директор на служба „Военна полиция“, който обяви докога се очаква да трае разследването на инцидента. Ден след катастрофата, на специален брифинг в авиобазата изявление даде и генерал-майор Цанко Стойков, командир на Военновъздушните сили. Той ще ни разкаже повече за подробностите около авиоинцидента, задачите, които пилотите са изпълнявали и за състоянието на летателната техника. Командирът на Авиобаза Крумово бриг. генерал Димитър Иванов пък ще ни каже какво е състоянието на третия пилот, който оцеля. Той ще ни разкаже повече и за заслугите на загиналите двама пилоти.
Различната тема в края на днешното предаване касае феномена в световната военна история, а именно спасяването на българските бойни знамена след Първата световна война.
Предаването „Със славната 2-ра Тракийска дивизия – За честта на България“ се излъчва всеки четвъртък, от 15.00 до 16.00 часа. Водещ на предаването е Цветана Тончева.