ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Видин: Близо 3 000 литра бира и над 200 бутилки водка и уиски без документи за произход са задържани ГКПП „Дунав мост 2“

14 юни 2018 | 12:24

Снимка: Агенция "Митници"

Видин. Служители на Митница „Лом" задържаха 2 851 литра бира и 222 бутилки водка и уиски без документи за произход и платен акциз. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". Стоката е спряна на влизане в страната през ГКПП „Дунав мост 2“ с идващ от Германия камион с българска регистрация.
Превозното средство преминало през трасе „вход" на 13 юни 2018 г. през нощта. По метода анализ на риска, служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" са го насочили за щателна митническа проверка. По документи товарният автомобил превозвал групажна стока от Германия за България. В хода на проверката са открити 4 палета, натоварени с 8 640 броя кенчета с бира от 330 мл, марка „KAISER GOLD". В кашони са открити и 222 броя бутилки водка и уиски от марката "VERSAGE". Всички алкохолни опаковки са без български акцизен бандерол и без документи за платен или обезпечен акциз. Стоките са задържани в склад на Митница Лом.
За високоалкохолните напитки е образувано досъдебно производство.
Административно наказание ще бъде наложено за вноса на голямото количество бира без документи.