БалканиВИЖ ВСИЧКИ

ВМРО-ДПМНЕ: Зоран Заев продаде най-висшите национални интереси, ще се противопоставим на този договор за капитулация

14 юни 2018 | 11:28

Снимка: "Нова ТВ"

Скопие. „Заев продаде най-висшите национални интереси. Гръцката общественост видя споразумението, което Зоран Заев прие. Очаквано, тъй като властите в съседна Република Гърция искат да се похвалят за триумфа и защитата на собствените си национални интереси“, се казва в ново изявление на ВМРО-ДПМНЕ, което привежда скопското електронно издание „Курир“.
Партията отбелязва, че същото споразумение бе скрито от гражданите на Република Македония.
„Зоран Заев го криеше, опитвайки се да си купи още един ден за медиите и журналисти под негов контрол, за да убеди публиката, че поражението е победа. Споразумението на Зоран Заев за промяна на конституционното име на Република Македония е капитулация за Македония. Зоран Заев и СДСМ нямат подкрепата на ВМРО-ДПМНЕ, тъй като ВМРО-ДПМНЕ се противопоставя на споразумение, което е вредно и противоречи на македонските интереси. Това споразумение е пряк удар на основите на държавността и подкопава конституционния ред на Република Македония. Цялата общественост видя как Зоран Заев се закле в собствените си деца и предци, че няма да приеме промяната на конституционното име. Сега от позицията на властта Зоран Заев безсрамно променя позицията си и нанася непреценени и необратими щети. Зоран Заев, дори когато се кълне в собствените си деца, лежи евтино“, се казва още в разпространеното изявление.
С това споразумение за капитулация, посочва ВМРО-ДПМНЕ, гражданите и бъдещите поколения са най-големите губещи. Това споразумение е обида и унижение за всички граждани на Република Македония.
„ВМРО-ДПМНЕ няма да приеме промяна на Основния закон, за да бъде изменено конституционното име и ще се противопостави с всички демократични и правни средства на подписването на това споразумение. ВМРО-ДПМНЕ е партия, която работеше, работи и ще продължава да работи за интересите на гражданите на тази страна. ВМРО-ДПМНЕ остава в защита за запазване на националните интереси на Република Македония. ВМРО-ДПМНЕ остава на страната на Република Македония“, категорични са от опозиционната партия.

Превод и редакция: Тереза Герова