БалканиВИЖ ВСИЧКИ

Македонското правителство: Най-добре е македонският президент да се изолира от политическата сцена, а не да изолира Македония

13 юни 2018 | 22:33

Снимка: Агенция "Фокус"

Скопие. Македонското правителство призовава македонският президент да се изолира от политическата сцена, а не да изолира Македония, пише електронното издание “Фокус (Македония).
Правителството на Република Македония със съжаление констатира, че президентът Георге Иванов в обръщение към обществеността не успя да се издигне над собствената си безпомощност и да види перспективата, която се отваря пред нашата държава с договора, който тези дни финализираха и договориха правителствата на Република Македония и на Република Гърция, заявяват от правителството в реакция по повод днешното обръщение на президента Иванов, който каза, че текстът на споразумението с Гърция е вреден и няма да го подпише.
В изявлението правителството посочва, че президентът Иванов няма чувство за отговорност и предприема действия за недопустимо манипулиране с което е в ущърб на държавата, гражданите и директно действа срещу засилването на македонската идентичност.
„Иванов не се стреми към решения и не работи за интеграцията на Македония в НАТО и ЕС, а това за гражданите е приоритет от най-висок национален интерес. Вместо да възпрепятства бъдещето на Македония и да принуди страната ни да се изолира, най-добре е Иванов да се изолира от политическата сцена. Нашата идентичност най-накрая се признава от всички наши съседи, от Република Гърция и от международната общност. С този договор се потвърждава и засилва македонската етническа и културна идентичност, веднъж завинаги", пише в реакцията на ПМ на обръщението на президента Георге Иванов.

Превод и редакция: Юлиян Марков