Европейски съюзВИЖ ВСИЧКИ

Yeni Safak: Холандска националистическа партия организира конкурс за анимации, осмиващи пророка Мохамед

13 юни 2018 | 20:47

Снимка: АФП

Амстердам. Нидерландската националистическа „Партия на свободата“ на популярния политик Герт Вилдерс организира конкурс за анимации, осмиващи пророка Мохамед, обявиха от холандската партия във вторник, пише електронното издание на турския консервативен ежедневник Yeni Safak.
Както пише в материала на изданието, фракцията е съобщила, че планът за провеждане на конкурса в офисите на партията в холандския парламент е одобрена от нидерландската антитерористична служба NCTV.
„Йени Шафак“ припомня, че в миналото анимациите, осмиващи пророка Мохамед, предизвикаха силни реакции сред мюсюлманския свят.
Победителят в конкурса, продължава вестникът, ще бъде награден с пет хиляди евро, а завършилият на второ място – две хиляди евро, осигурени от неназована благотворителна фондация.
Изданието обяснява, че „Партията на свободата“ е водещата опозиционна сила в парламента, след като завърши на второ място на парламентарните избори през март. В миналото фракцията предложи свещената книга на мюсюлманите – Корана, да бъде забранена.

Превод и редакция: Иван Христов