БлагоевградВИЖ ВСИЧКИ

Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград: Най-голямо количество дъжд в областта е валял в Гоце Делчев, подадени са 16 сигнала към пожарната, но няма пострадали и материални щети

13 юни 2018 | 20:44

Снимка: Областна администрация – Благоевград

Благоевград. След получените предупреждения за жълт код в края на деня и утре - за оранжев, то може да обобщим, че обстановката в област Благоевград към момента е спокойна. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин областният управител Бисер Михайлов. „Най-голямо количество дъжд е валял в района на Гоце Делчев, като има получени общо 16 сигнала до Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. На 15 от тях вече е реагирано, а 16-ия се обработва. Става дума най-вече за сигнали за наводнени мазета. Нямаме пострадали хора, постройки или имущество – да се надяваме, че дъждът ще спре, за да не затруднява допълнително ситуацията, която е там. На територията на останалата област, ситуацията е нормална“, каза още Михайлов. Той добави, че няма сигнали за населени места без ток или наводнени пътища, постъпили в ситуационният център на Областна администрация.
„Все пак искам да се обърна към Вашите слушатели и читатели, тъй като за утре в областта е обявен оранжев код, който е вторият по опасност - нека хората се съобразяват с това предупреждение и най-вече - тези, които пътуват по Републиканската пътна мрежа. Апелът ми е скоростта им да е по-ниска и съобразена с условията“, подчерта Михайлов. Той добави, че са отправени предупреждения към всички 14 общини за евентуалното опасно време утре и предвижданите валежи, които ще бъдат с количества от 30 до 50 л/ кв.м. „Да се надяваме, че няма да има усложнение на обстановката“, заяви Михайлов.
Ливия НИНОВА