ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ на 14 юни

13 юни 2018 | 18:45

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Слънце, гръмотевици, градушки – какво да очакваме до края на седмицата? Това ще научим в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ от дежурния синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология Георги Цеков.
Втори вот на недоверие от БСП към кабинета „Борисов 3“, този път на тема „Сигурност“. Какво да очакваме? Как обществото възприема вътрешнополитическите разпри? Темата ще коментира със социолога Кънчо Стойчев.
Ще отидем и до Чепеларе. Как градът възприема предлаганото от Министерство на туризма определяне на различен специален статут и начин на управление на отделните национали курорти ще ни каже кметът на Чепеларе Славка Чакърова.
В началото на тази седмица на античен град Хераклея Синтика, който се намира в местността Рупите, бяха подновени археологическите проучвания. Повече ще ни разкаже Ливия Нинова от Радио „Фокус“ – Пирин.
В Кюстендил започва тридневната детска музейна работилница. Този месец Регионален исторически музей – Кюстендил посвещава музейната си работилница за деца на кошничарството. Колегата от Радио „Фокус” – Кюстендил Венцеслав Илчев ще представи информация по темата.
Лятна ученическа школа „Ваканция в музея“ организира за шеста година Регионалният исторически музей – Смолян. Подробности ще ни каже Нели Гергьовска от Радио „Фокус“ – Смолян.
Тези и още теми - в „Добро утро, България“ от 06.00 до 10.00 часа на 14 юни, с водещ Йоланда Пелова.