ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 13 юни (Агенция „Фокус“)

13 юни 2018 | 07:01

Снимка: Агенция "Фокус"

***
София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
В Централния военен клуб заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов ще открие международна научна конференция по въпросите на кибер сигурността и кибер отбраната „Бърза реакция“.

***
София.
В София Тех Парк ще се проведе Eastern Europe Tech Tour 2018.

***
София.
От 9.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Калоян Пр., Любомир С. и Михаил Д. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мартин М. и Стефан Ст., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа в сградата на Българската търговско-промишлена палата на ул. „Искър“ №9 ще бъде официално открит Българо-руският форум „Медицина и фармация – 2018“.

***
София.
От 10.00 часа в Руския културно–информационен център в София, ул. "Шипка" №34, зала 305, Центърът за исторически и политически изследвания при Националния политически институт „Димитър Благоев”, съвместно с Фондация „Солидарно общество” и Руския културно-информационен център, организират конференция на тема „1968 – годината, която промени света”.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мелиад Ф., Хасан Е., Хадж Х., обвинени в тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков“ 8–10, ет. 4, ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявлениe от „Райков сервиз“ ООД с вх. № Е-15-58-1#2 от 12.03.2018 г. за утвърждаване на цени за разпределение на природен газ, цени за снабдяване с природен газ и цени за присъединяване на клиенти към газоразпределителната мрежа за територията на община Смолян за регулаторен период 2018–2020 г.

***
София.
От 10.10 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков“ 8–10, ет. 4 ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение за утвърждаване на цени за разпределение на природен газ, цени за снабдяване с природен газ и цени за присъединяване на клиенти към газоразпределителната мрежа за територията на община Смолян на „Райков сервиз“ ООД за регулаторен период 2018–2020 г.

***
София
От 10.30 часа в Малка конферентна зала на УНСС ще се проведе пресконференция по повод провеждащата се Кръгла маса-дискусия по проект „Идентифициране на риска от контрабанда и фалшифициране (анализ на бизнес процесите и пространствения аспект)”.

***
София.
От 11.00 часа протестиращите срещу Проектозакона за Българска автомобилна камара браншови организации ще проведат среща с председателя на Комисията по транспорт към парламента Халил Летифов.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Национален филмов център (бул. „Княз Дондуков” 2А, ет. 7, кабинет 718) ще се проведе съвместна пресконференция на директора на Национален филмов център Жана Караиванова и изпълнителния директор на Ню Бояна Филм Студиос Ярив Лернер.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция във връзка с това, че България изпраща свой отбор от пациенти в първите международни спортни игри за хора с онкологични заболявания (22- 25 юни, Рим, Италия).

***
София.
От 12.00 часа в Национален пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Инициативен комитет „Възраждане” във връзка със събиране на подписи за свикване на референдум срещу въвеждането на еврото в България.

***
София.
От 12.00 часа в Зала 3 на НДК ще се проведе дискусия HOW CAN WE TURN GDPR “LEMONS” INTO LEMONADE?

***
София.
От 13.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Андрей З., Костандин Г. и Николай Н., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на ВСС.

***
София.
От 14.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Никола Тр., Милко Хр., Николай К., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гечо Г., Надежжда К. и Илия И., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа в зала Изток на Народното събрание под патронажа на Комисията по здравеопазването Националният център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) организира кръгла маса на тема: „Здравето на българите през 21 век - тенденции и предизвикателства”.

***
София.
От 18.00 часа в зала „Димитър Благоев“ на Градския съвет на БСП – София (ул. „Леге“ №10, етаж 1) Литературен салон „Леге 10“ организира вечер, посветена на Димитър Благоев.

***
София.
От 18.00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще се състои представянето на книгата „Shadow Journey: A Guide to Elizabeth Kostova's Bulgaria and Eastern Europe“.

***
София.
От 18.00 часа в НДК (етаж 3, център) ще бъде официалното откриване на финалната изложба от 39-то Биенале за младежка фотография под патронажа на FIAP, както и награждаването на отличените колекции и индивидуални творби

***
София.
От 18.30 часа в Студио 5 на НДК ще се състои награждаването на победителите в Националния конкурс за поезия „В полите на Витоша”.

***
София.
От 19.00 часа пред бл. 320 в „Младост 3“ жители на блока излизат на протест срещу инвестиционен проект за мястото на детската площадка зад блока им.

***
Благоевград.
От 16.00 часа в зала „Скаптопара“ Боксов клуб „Пирин“ и Община Благоевград са домакини на Лично отборно Републиканско първенство по бокс и „Купа България“ за юноши до 16-годишна възраст.

***
Варна.
От 10.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Одесос”, на ул. „Хаджи Димитър” №3, структурите на Жени ГЕРБ и Младежи ГЕРБ във Варна организират кръводарителска акция.

***
Варна.
От 9.30 часа в пресцентъра на Фестивален и конгресен център – Варна ще се проведе немско-български семинар. Организатори са Съюзната адвокатска камара на Германия, Центърът за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ и Адвокатски съвет – Варна.

***
Варна.
От 16.00 часа в зала „Варна“ на Община Варна ще се проведе заседание на пълния състав на Общински консултативен съвет по въпросите за младежта към Община Варна.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в зала 30 на Младежки дом ще се проведе дискусионна среща на тема „Терминал България“.

***
Велико Търново.
От 21.00 часа в Летния театър, в рамките на „София филм фест“, ще бъде представен филмът „Без милост.

***
Добрич.
От 11.00 часа на пл. „Свобода“ ще се проведе Концерт на Духов оркестър – Добрич.

***
Добрич.
От 13.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе ще се проведе Библиотерапия с потребители на Център за психично здраве „Д-р Петър Станчев”.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Младежки център – Добрич ще се състои Празничен концерт, посветен на Рамазан Байрам.

***
Каварна.
От 17.00 часа в заседателната зала на община Каварна ще се проведе разяснителна среща във връзка с влизането в сила на Общия регламент относно защитата на данните (Регламент 2016/679 на ЕС).

***
Калофер.
От 10.00 часа Националния ученически събор, посветен на 170-ата годишнина от рождението на Христо Ботев ще посети Национален музей „Христо Ботев“, Даскал Ботьово училище – гр. Калофер и храм „Успение на Св. Богородица“ – гр. Калофер.

***
Перник.
От 17.00 часа в Галерия “Любен Гайдаров” ще се проведе „60 години Художествена галерия Перник“ - изложба от фонда на галерията.

***
Перник.
От 17.30 часа в Малък салон, Дворец на културата, ще се състои Концерт на ученици от Обединената школа по изкуства към ОК Дворец на културата от класа на Й. Козарева.

***
Перник.
От 18.00 часа в театрален салон, ОДК, ще се проведе Годишен концерт на Балетно студио „Ида” към ЦПЛР-ОДК.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ ще проведат приемни с граждани. Радослава Ташкова, председател на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив, ще се срещне с граждани от 16.00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен” на ул. ”Академик Петър Динеков“ №1А; Георги Василев, от 16:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен” на ул. ”Академик Петър Динеков“ №1А; Ани Лафчиева, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен” на ул. ”Коста Паница“ №5; Емил Русинов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен” на ул. ”Коста Паница“ №5.

***
Пловдив..
От 11.00 часа в зала 2 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу Костадин П. и Надежда М., обвинени във вземане и даване на подкуп.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“ 1 ще се проведе Церемонията по подписване на меморандум за сътрудничество между Фондация ICCM - Международен комитет за консервация и реставрация на мозайки от една страна, и Община Пловдив от друга, във връзка с провеждането на "XIV-та Международна конференция-триенале на Фондация ICCM за консервация на мозайки", на която Пловдив ще бъде домакин през месец октомври 2020

***
Пловдив.
От 17.00 до 21.00 часа в пространството на СКЛАД в Тютюневия град ще се състои творческа среща с артисти от България, Япония, Германия и Великобритания

***
Разград.
От 10.00 часа в зала 712 в Областна администрация ще бъде дадена съвместна пресконференция на Областна администрация - Разград и Регионалното управление на образованието - Разград.

***
Русе.
От 11.00 часа пред сградата на Комплексния онкологичен център ще бъде демонстрирана обновената пациентска сигнализационна система, която вече работи в лечебното заведение.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Пресклуб на БТА - Стара Загора ще се проведе Пресконференция на Държавен куклен театър - Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще се състои Клавирен концерт на ученици от НУМСИ „Христина Морфова“.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперен театър ще състои “Over The Rainbow“ - музика от филми и мюзикъли, концерт на ученици на Красимир Къшев от НУМСИ „Христина Морфова“. Със специалното участие на Цветан Недялков – китара.

***
Хасково.
От 11.00 часа в залата на втория етаж на Община Хасково ще се проведе заключителна пресконференция по проекта за подобряване на образователна инфраструктура в града.

***
с. Шишковци.
От 11.00 часа ще бъде открита обновената експозиция на къща музей „Владимир Димитров – Майстора” и студентският пленер „В духа на Майстора”.

***
с. Шишковци.
От 11.00 часа народният представител Валери Жаблянов ще присъства на откриването на студентския пленер „В духа на Майстора”.

***
Шумен.
От 10.00 часа в Пресклуба на БТА в Шумен ще се състои пресконференция на председателя на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев.

***
Шумен.
От 13.30 часа в Гастроентерологичното отделение на КОЦ ще бъде дарена апаратура.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Лекционната зала на РИМ – Шумен ще се състои официално откриване на обучителния курс на тема идентификация, автентификация и оценка на археологически обекти, монети и монетовидни предмети, както и процедурите свързани с тях.