ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 12 юни (Агенция „Фокус“)

12 юни 2018 | 00:03

Снимка: Агенция "Фокус"

***
София.
От 14.30 часа в зала EFE на хотел „Маринела“ министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие конференцията „Спортът за всички като средство за интеграция и мост между традиции и иновации“.

***
София.
От 09.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Тодор С., Владимир Р. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.00 часа в залата на IV етаж в МОН ще бъде представен анализ на
резултатите от майската изпитна сесия на държавните зрелостни изпити.

***
София.
От 9.30 часа в литературен клуб „Перото“ ще се проведе международна конференция на тема: „3Р for IP: Публично-частно партньорство за закрила на интелектуалната собственост”.

***
София.
От 09.30 часа в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе седмичното заседание на съдийската колегия на ВСС.

***
София.
От 09.30 часа в хотел „Рамада“ президентите на КТ „Подкрепа“ и на КНСБ Димитър Манолов и Пламен Димитров, заедно с министър Бисер Петков, ще открият двудневно заседание на Изпълнителния комитет на IndustriALL Europe – Европейската федерация на промишлените синдикати.

***
София.
От 09.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо Ангеличин, на когото е повдигнато обвинение за безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Роял 1“ на „София Хотел Балкан“ вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Международна конференция „Българските общности в Западните Балкани – ключов фактор в процеса на присъединяване на страните към Европейския съюз“. В събитието ще участват представители на българските общности в Република Македония, Албания, Сърбия и Косово.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Младен М., Мария Т., Полина Т. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в голямата зала на Федерацията на научно-техническите съюзи (гр. София, бул. „Раковски“ № 108) ще бъде отбелязана 25-тата годишнина от създаването на Факултета за френско обучение по електроинженерство (ФФОЕ) на Техническия университет – София.

***
София.
От 10.00 часа в София хотел Балкан ще се проведе уъркшопът „Ключовете за успех на жените в бизнеса”, който е част от програмата на седмото издание на Годишните награди „Business Lady 2017”, инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club. Церемонията по награждаване започва в 20.00 часа.

***
София.
От 10.00 часа в хотел Интер Континентал – София министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие 5-ата годишна среща на Националния борд по туризъм.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на браншови организации в пътническия транспорт, на която ще представят аргументите си против Законопроекта за Българската автомобилна камара (сигнатура 854-01-43), внесен за разглеждане в Народното събрание, и ще информират за предстоящия протест на автобусните превозвачи на 14 юни 2018 г.

***
София.
От 10.00 часа 15 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Р.Л. (обвинен, че е организирал нападението с гранатомет над А. П., чл.116 НК).

***
София.
От 10.30 часа в зала 238 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър“ ще се проведе заседание на Комисия по правни въпроси.

***
София.
От 10.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Бисер Х. и Ивайло И., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър П., Станислав М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Институцията на омбудсмана на Р България (ул. „Георг Вашингтон“ 22) омбудсманът Мая Манолова и Сдружението за правна помощ на потребителите организират съвместно обсъждане на новите продуктови такси (екотаски) при внос на моторни превозни средства.

***
София.
От 11.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветомил П., на когото е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Геополитическият пъзел на световната промяна“ с участието на проф. д.ик.н. Нина Дюлгерова - преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър“ и ЮЗУ „Св. Неофит Рилски“, и Симеон Николов - Център за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения.

***
София.
От 13.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Блага Б. и Иво Д., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Браиан С., Калин Й., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Атанас С., Стефан Г. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Радослав Д., на когото е повдигнато обвинение за изнудване.

***
София.
От 14.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Милко М., Росен Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа в Министерство на икономката ще се състои брифинг след срещата между заместник-министърa на икономиката Александър Манолев и представител на глобален доставчик на продукти, решения и услуги за управление на енергията и данните в автомобилния сектор, който ще инвестира в ново производствено предприятие в Северна България.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа народният представител от „БСП за България“ Нона Йотова и общинският съветник Иван Таков ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП – София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 15.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги И., на когото е повдигнато обвинение за изнудване.

***
София.
От 18.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща“ ще се проведе разговор с журналиста Петър Волгин на тема „Страшен ли е популизмът?“.

***
София.
От 19.00 часа в Галерия „Юзина“ ще бъде открита експозицията „Биоморфни форми – да запазим Корал 2018“.

***
София.
От 19.30 часа във „Витоша Парк Хотел“ ще се проведе тематичното лятно парти на Академията за мода „Fashion Party Summer Chic“.

***
София.
От 20.00 часа в Зала 1 на НДК ще се състои концертът на френска поп-соул звезда IMANY.

***
к. к. Албена.
От 09.30 часа на поляната пред хотел „Добруджа“ ще бъде открит 11-ият фестивал „Олимпийски надежди“ . Състезанията се
организират в 7 вида спорт - футбол, лека атлетика, баскетбол, тенис на
маса, плажен волейбол, плуване и плажна борба. По традиция надпреварата
е под мотото "Да открием олимпийските надежди на България".

***
Алфатар.
От 10.00 часа студенти специалност „География“ към Софийският университет „Св. Климент Охридски“ ще проведат лятната си учебна практика в „Добруджанска къща“.

***
Ботевград.
Около 15.30 часа пред РУ-Ботевград министърът на вътрешните работи Валентин Радев ще даде брифинг след среща със състава на районното управление и кметове от общината.

***
Благоевград.
От 10.30 часа Административен съд – Благоевград организира Ден на отворените врати, който ще се проведе в сградата на съда, находяща се в гр. Благоевград, ул. “Тодор Александров” №47, ет.3.

***
Благоевград.
От 17.00 часа в бейзболната база, която се намира край алеята на парк „Бачиново“ ще започне „Европейска шампионска лига по бейзбол“ 2018 г.

***
Благоевград.
От 17.30 часа на площад „Македония” пред сградата на Камерната опера ще се проведе Информационно събитие по Проект „Готови за работа”, реализиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

***
Благоевград.
От 18.30 часа в зала „Пейо Яворов“ ще се проведе годишен концерт на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

***
Варна.
От 10.30 часа във Фестивален и конгресен център – Варна ще се състои пресконференция на Лиса Джерард и „Мистерията на българските гласове“ във връзка с „Интермецо“ - съвместна програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ и Международния театрален фестивал „Варненско лято“.

***
Варна.
От 10.30 часа в зала „Варна“, Община Варна, кметът Иван Портних ще посрещне международни експерти от ACES (Асоциация на европейските столици и градове на спорта) във връзка с кандидатурата на Варна за Европейски град на спорта.

***
Варна.
От 11.00 часа в Младежки дом, зала 17, ще се проведе пресконференция за седмото издание на Младежкия медиен фестивал „Арлекин“, организиран от Сдружение „Арлекин“, с подкрепата на Община Варна.

***
Варна.
От 14.00 часа в зала „Мадара“ на хотел „Марина“ в к.к. Слънчев ден ще се състои работна среща на участниците в европейски проект EU Healthy gateways Preparedness and action at points of entry (ports, airports, ground crossings) Joint Action 04-2017/Grant Agreement Number : 801493 с представители от 17 европейски страни, включително и от България - министерство на здравеопазването, представители на общинска и областна администрация гр. Варна.

***
Варна.
От 15.30 часа в Юнашкия салон ще се проведе пресконференция за Варна като кандидат за Европейски град на спорта.

***
Велико Търново.
От 09.20 часа в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново ще се проведе изнесен заседание на парламентарната комисия по отбрана.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в областната дирекция на ДФ „Земеделие“ във Велико Търново ще се проведе „Ден на отворени врати“.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще бъде открита изложбата „За България с любов“ - живопис и фотография с автори Татяна Пачгина, Олга Рибакова и Владимир Рибаков.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в РБ „П. Р. Славейков“ ще се проведе представяне на албума „То“ – в памет на художника Орлин Чуховски.

***
Велико Търново.
От 21.00 часа в Летния театър, в рамките на „София филм фест“, ще бъде представен филмът„За тялото и душата“ .

***
Видин.
От 10.00 часа в залата на Общински съвет кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков ще връчат трудовите договори на лицата, включени в Регионалната програма по заетост.

***
Видин.
От 10.30 часа в конферентния център на Областна администрация Видин, ще се проведе Осмата регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“, на която ще присъства Огнян Ценков, кмет на Община Видин.

***
Видин.
От 14.00 часа в заседателната зала на Общински съвет Видин кметът Огнян Ценков ще посрещне учениците от ГПЧЕ "Йордан Радичков", участвали в Европейското младежко събитие 2018 в Страсбург, по програма ЕВРОСКОЛА.

***
Враца./с. Бели извор.
От 11.00 часа на прелеза при село Бели извор (област Враца) ще бъде изложен автомобил, претърпял злополука при неправилно преминаване през железопътен прелез. Целта е този автомобил да предизвиква вниманието на водачите на моторни превозни средства като им показва какви могат да бъдат последствията при неспазване на правилата. Инициатива е на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ по повод Международният ден за безопасно преминаване през железопътните прелези.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в НЧ „Напредък-1869“ ще се проведе Годишен концерт на възпитаниците от клас пиано и клас китара на Музикална школа при НЧ „Напредък-1869“.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ ще се проведе годишен концерт на Музикална школа „Доминанта“.

***
Каварна.
От 14.00 часа в залата на община Каварна ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Каварна.
От 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Градечлиев“ свои произведения ще представят македонката Гордана Хаджи–Николова и търновката Николина Джановска.

***
Карлово.
От 13.30 часа в НЧ „Христо Ботев -1869“ ще бъде открит Национален ученически събор, посветен на 170-тата годишнина от рождението на Христо Ботев. От 17.00 часа ще тръгне шествие със знамена до паметника на Христо Ботев и рецитал на Ботеви стихове. От 19.30 часа ще се състои концерт с участието на Първи ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев“- гр. Кърджали и Деси Добрева.

***
Перник.
От 11.00 часа пред Двореца на културата ще се състои концерт на Духовия оркестър към ОК Дворец на културата, диригент Трифон Трифонов.

***
Перник.
От 13.30 часа Народният представител от ГЕРБ д-р Александър Александров организира приемен ден в кметство „Изток“, намиращо се на ул. „Благой Гебрев“ 15.

***
Перник.
От 18.00 часа в малкия на Двореца на културата ще се проведе концерт на ученици от Обединената школа по изкуства към ОК Дворец на културата от класа на Сл. Вражалска.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Благой Н., обвинен в причинена смърт на друго лице след пътнотранспортно произшествие.

***
Пловдив..
От 10.00 часа в зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу Стефан М. и Петър А., обвинени в отнемането на чужди движими вещи.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на ПП АБВ с участието на председателя на партията Румен Петков.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в CraftBar - Пловдив (ул. „Абаджийски“ №15, кв. „Капана“) ще се проведе пресконференция „Заедно за малкия Станислав“.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Иван Вичков ще приема граждани в офиса на партията в район „Тракия“ в блок 91.

***
Пловдив.
От 20.00 часа в Античния театър ще бъде открит фестивалът „Пловдив чете“. По време на събитието ще бъдат връчени отличията „Орфеев венец“ – за високи постижения в съвременната поезия и „Златна четка“ – за най-добро художествено оформление на книга.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 308 на Община Разград ще се проведе пресконференция по повод предстоящия Капански събор.

***
Русе.
От 11.00 часа ул. „Борисова“ №87 ще се състои официалното откриване на „Медицински център д-р Кунев”.

***
Русе.
От 17.00 часа в зала „Княз Александър I“ на Регионалния исторически музех ще бъде представена книгата „Пиперково – извор на живот“.

***
Сливен.
От 11.30 часа в зала 210 на РУО – Сливен ще бъдат представени на резултатите от държавните зрелостни изпити.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще се проведе среща с мореплавателя Николай Джамбазов и представяне на новата му кница „С Тангра срещу вятъра“.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще се проведе постановката „Крадецът на праскови“ по Емилиян Станев.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще има брифинг.

***
Ямбол.
От 20.00 часа в зала „Диана“ ще бъде представен концертът на Камен Донев – „Македонски песни“.