ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Акценти в сутрешния блок на Радио „Фокус“ „Добро утро, България“ на 18 май

17 май 2018 | 18:04

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Депутатите одобриха доклада на комисията за ЧЕЗ и поискаха електроразпределителните дружества да получат статут на стратегически обекти от националната сигурност. По темата ще разговаряме в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ с председателя на комисията и зам.-председател на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев.
Лидерите на ЕС обещаха подкрепа за евроинтеграцията на Западните Балкани, но в подписаната декларация на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София те не поеха конкретни ангажименти и не бяха уточнени срокове. За обсъдените теми и отправените коментари по тях ще разговаряме с политолога проф. Антоний Гълъбов.
Община Свищов е подготвила богата културна програма за Майските празници. За нея ще ни разкаже директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ в Общината Росен Маринов.
В XXI век – векът на технологиите и интернет, все по-често се говори за появата на зависимост към виртуалния свят. Повече ще научим от интервю на колегата от Радио „Фокус“ – Пирин Ливия Нинова с психолога от Благоевград Бисера Борисова.
13-то издание на Фестивала на белия щъркел ще се проведе в село Белозем, община Раковски. За събитието ще ни разкаже Тони Михайлов от Радио „Фокус“ – Пловдив.
Тези и още теми - в „Добро утро, България“ по Радио „Фокус“, от 06.00 до 10.00 на 18 май, с водещ Йоланда Пелова.