ИкономикаВИЖ ВСИЧКИ

Георги Петърнейчев, АЕБТРИ: Превозвачите са обединени - в състояние сме да затворим всички околовръстни пътища на Брюксел

17 май 2018 | 14:44

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Ние сме обединени както никога досега. Подкрепени сме от всички партии и от Министерски съвет. Да отидем в Брюксел и да протестираме. В състояние сме да затворим всички околовръстни пътища на Брюксел. Това каза председателят на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата Георги Петърнейчев, по време на протеста на превозвачите срещу европейските „пакети за мобилност”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Унищожиха енергетиката, сега минаха към автомобилния бранш, а той е с традиции. С години ние сме по-напред от всички останали страни. Те трябва по някакъв начин да ни елиминират и то не по честен път - с по-ниски цени, а по административен. Административно да бъдем изхвърлени и разработени пазари да се изземат наготово”, подчерта Петърнейчев пред протестиращите. „Това е нашият живот. Ние сме придобили това в продължение на 30 години и няма да се предадем така лесно”, допълни той.
Пред протестиращите превозвачи говори и евродепутатът Ангел Джамбазки. „Ние сме против това 150 хил. души да бъдат превърнати в мигранти. Не ни интересува нито Макрон, нито баба му. Искаме тези хора да останат и да работят в България”, каза евродепутатът и призова българските превозвачи да проведат протест и в Брюксел.
Народният представител от ПГ на ГЕРБ Станислав Иванов увери протестиращите, че те получават подкрепата на политическите партии в парламента и изрази надежда законодателният пакет, срещу който превозвачите изразяват недоволството си, да не мине във вида, в който е предложен.
Иван ЛАЗАРОВ