ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Кирил Добрев, БСП: По критериите на ГЕРБ, с изказването си за корупцията, Жозеф Дол руши стабилността

17 май 2018 | 13:50

Снимка:

София. “Преди няколко часа, председателят на ЕНП Жозеф Дол каза, че корупцията е проблем, който трябва да бъде преодолян. Тук възниква въпросът Жозеф Дол руши ли стабилността в страната и иска ли да дискредитира българското европредседателство?” - попита зам.-председателят на БСП Кирил Добрев по време на среща-дискусия, организирана от ОПО “Николай Добрев” в София, съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на партията.
Кирил Добрев припомни, че БСП повтаря същите думи месеци наред и дори имаше вот на недоверие по темата. "ГЕРБ не спират да ни обвиняват, че рушим тази стабилност и пречим на българското европредседателство. Интересно ще е как ще коментират думите на председателя на ЕНП”, допълни Добрев.
Заместник-председателят на БСП, заедно с председателя на градската организация в София Калоян Паргов и народния представител Христо Проданов, разговаря с млади хора на тема “Алтернативата БСП”.
“Говорейки за алтернатива, ние казваме едно основно нещо, а това е- че с тези хора, които сега управляват, БСП не може да управлява. Ние имаме базисни различия във всички сфери - от образование, до отбрана”, подчерта зам.-председателят на левицата. Той поясни, че за БСП има и въпроси, които не подлежат на дискусия - това са, че БСП е лява партия и тя е за Европа.
"За левицата 2018-та година е много важна. Това е годината, през която ние трябва да предложим разработени управленски политики и да предложим програма, с която да спечелим следващите избори”, допълни зам.-председателят на БСП. Той призова младите хора в залата да вземат активно участие при разработването на тези политики, както и да дават идеи как тези политики се представят на вътрешнопартийни форуми, как пред обществото и как да бъде постигнат този баланс. "Време е да разберем, че политиката не “продава” спомени, а надежди и да спрем да говорим за миналото”, призова Добрев.
Заместник-председателят на БСП не подмина и вътрешнопартийните въпроси. “БСП е партия на 126 години и е най-голямата лява партия в България, нормално е да има и много кандидати за лидерския пост”, каза Добрев. "Всеки един претендент за лидер на левицата трябва да знае, че БСП не се продава, не се заменя за подкрепа и никога не управлява от позицията на втора политическа сила”, подчерта той.