ИкономикаВИЖ ВСИЧКИ

Йордан Арабаджиев, Съюз на международните превозвачи: Протестът на автомобилните превозвачи ще се проведе утре в няколко града едновременно

16 май 2018 | 19:21

Снимка: Агенция "Фокус"

Пловдив. Протестът на автомобилните превозвачи ще се проведе утре от 10.00 до 14.00 часа в няколко града едновременно. Това съобщи за Радио „Фокус”-Пловдив Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи. Градовете, които ще протестират утре са, освен София и Пловдив, Варна, Търново, Бургас, Русе, Търново, Плевен, Враца, Видин и Свиленград. Протест ще има и на ГКПП Калотина и Илинден. Движението на посочените места в страната няма да бъде спирано, няма да се създават затруднения, но ще бъде създадена временна организация.
„От Пловдив за София тирове няма да тръгват”, каза още Арабаджиев. В столицата ще протестират около 120 тира на софийски фирми, които ще бъдат ситуирани на пътя от отбивката с бул. „Брюксел” до отбивката с Четвърти километър, като пред тях ще има и автобуси. „Целта е да видят европейските лидери и Макрон, които държат на правата на шофьорите, какъв бизнес искат да унищожат в България”, каза още Йордан Арабаджиев.
Цветана ТОНЧЕВА