БалканиВИЖ ВСИЧКИ

„Алсат-М“ (Македония): Според македонския външен министър решението на спора за името ще бъде чудо, „но чудеса се случват“

16 май 2018 | 18:33

Снимка: MIA

София . Външният министър на Македония Никола Димитров заяви, че решението на спора за името ще бъде чудо, но добави, че чудесата все още се случват. Посланието на Димитров е част от панелния дебат в навечерието на срещата на високо равнище между ЕС и Западните Балкани в София. Според министъра ще бъде трагично за страната тази година, която се смята за историческа, ако преговорите за членство не започнат, предава скопският телевизионен канал „Алсат-М“.
"Не мисля, че хората от Западна Европа са уплашени от гражданите на държавите, които искат да влязат в ЕС, но са загрижени за това какво ще се случи, когато станат членки, дали ще прехвърлят своите проблеми в ЕС? Първото нещо, което трябва да направим, е да покажем, че можем да решим проблемите между нас и да живеем в този а не в миналия век“, на свой ред заяви по време на обсъжданията българският министър на външните работи Екатерина Захариева.
Тя допълни, че до 2025 г. две балкански страни могат да станат част от ЕС.

Превод и редакция: Виктор Турмаков