ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Правителството ще обсъди доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Р България през 2017 г.

16 май 2018 | 07:12

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Правителството ще обсъди доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Р България през 2017 г. Това предвижда първата точка от дневния ред на министрите за днешното редовно правителствено заседание. Точката е внесена от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Кабинетът ще гласува и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за 2018 година.
Министрите ще определят и спечелилия конкурса участник за концесионер на морски плаж „Слънчев ден“, община Варна, област Варна. Точката е внесена от министъра на туризма Николина Ангелкова. Правителството ще разгледа наредба за изискванията за определяне на финансово-икономическите елементи на концесията. Предложението е внесено от вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.
Кабинетът „Борисов“ 3 ще гласува проект на постановление за промени на Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения – схема „Училищен плод“ и схема „Училищно мляко“, приета с постановления на Министерския съвет от 2016 г.
Министерският съвет ще разгледа проект на закон за промени в Закона за защита от шума в околната среда, внесен от министъра на здравеопазването. Министрите ще разгледат проект на Закон за киберсигурност, внесен от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.