Велико ТърновоВИЖ ВСИЧКИ

Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“: Над 50 български и чуждестранни изложители се представят на изложението „Културен туризъм“ '2018

16 април 2018 | 22:08

Снимка: Радио "Фокус"-Велико Търново

Велико Търново. Над 50 български и чуждестранни изложители ще се представят на петнадесетото издание на Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Форумът ще се проведе от 19 до 21 април, съобщиха от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Борсата ще е в нов формат и на ново място, в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“, където 35 общини, посолствата на ЮАР, Бразилия, Унгария, Чехия, Словакия, Полша, Азербайджан, Палестина, Китайския културен център, туроператори и турагенти ще презентират на самостоятелни щандове нови продукти, атракции и дестинации за културен туризъм.
Международно туристическо изложение „Културен туризъм” е съвместен проект на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), с подкрепата на Министерството на туризма на Република България. В рамките на форума ще се проведе международна кръгла маса за културния туризъм, организирана от Министерство на туризма, национална среща на туристическите информационни центрове и научна конференция на БАН за опазване, дигитализиране и представяне на нематериалното културно наследство. На специална церемония ще бъдат връчени наградите от Националния конкурс „READ & TRAVEL” („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”) за най-професионални туристически сайтове и мобилни приложения, най-интересни туристически издания и публикации и най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм. В дните на изложението 40 издателства ще разположат в Двореца на културата свои щандове с нови заглавия, а посетителите ще имат възможност да се срещнат с популярни автори. Инициативата „Фоайе на книгата с автограф“ е на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков” и се организира за трета поредна година в рамките на изложението „Културен туризъм“.
От 19 д 21 април в ДКС „Васил Левски“ ще могат да се видят номинираните филми от Международния туристически филмов фестивал “На източния бряг на Европа“, различни изложби, демонстрации на Национално сдружение Работилница „Седянка“ и Национално дружество „Традиция“- клон Велико Търново и още много тракции. На откритата сцена пред двореца ще бъде представен много български фолклор, унгарски народни танци, исторически и артистични възстановки, музикални изпълнения от различни жанрове, модерни и латино танци и хоротека. За посетителите на борсата ще има различни томболи с награди.
Международно туристическо изложение „Културен туризъм“2018 ще бъде официално открито в 10.00 часа на 19 април.


Свързани новини