Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

ТАСС: В резултат от сблъсъци между полицията и опозицията в Ереван са хоспитализирани 19 демонстранти и трима полицаи

16 април 2018 | 17:53

Снимка: АФП

Ереван. По време на сблъсъци между протестиращи и полицията в арменската столица Ереван са пострадали 22 души – 19 демонстранти и трима полицаи, съобщават местните медии, предава ТАСС.
„Състоянието на един от полицаите е тежко и в момента го оперират. Останалите са с леки наранявания и ще бъдат изписани от болницата днес (понеделник)“, заяви пред журналистите ръководителят на отдела за реанимация на медицинския център „Наири“ Анатолий Гнуни. Сред пострадалите е инициаторът на стълкновенията, пише руската агенция – депутатът от арменски парламент Никол Пашинян. Той е получил първа помощ и е излязъл от болницата.
Демонстрантите все още се намират на булевард Баграмян.Полицията е отцепила района и изисква незабавно прекратяване на незаконния митинг. По-рано органите на реда са използвали специални средства против протестиращите опозиционери в Ереван, когато те са се опитали да пробият през кордона към сградата на арменския парламент.
ТАСС припомня, че на 17 април в местното народно събрание ще се проведе гласуване за избиране на нов министър-председател на републиката. Управляващата Републиканска партия на Армения е издигнала за този пост настоящият президент Серж Саргсян. Неговият 10-годишен период като държавен глава завърши на 9 април. Позицията, коментира руската агенция, провежда протестни акции с цел да осуети избирането му.

Превод и редакция: Иван Христов