Европейски съюзВИЖ ВСИЧКИ

Европейският парламент: Еманюел Макрон ще обсъди бъдещето на Европа с евродепутатите

16 април 2018 | 17:06

Снимка: АФП

Френският президент Еманюел Макрон ще бъде четвъртият европейски лидер, който участва в дебат относно бъдещето на Европа с евродепутатите във вторник от 11 ч. българско време, съобщава Европейският парламент.
Това ще бъде четвъртият от поредица дебати между държавни и правителствени ръководители на ЕС и евродепутатите относно бъдещето на Европейския съюз след ирландския министър-председател Лео Варадкар на 17 януари, хърватския министър-председател Андрей Пленкович на 6 февруари и португалския министър-председател Антонио Коща на 14 март. Следващият европейски лидер, който ще направи обръщение пред Парламента, ще бъде белгийският министър-председател Шарл Мишел по време на майската пленарна сесия в Брюксел.
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и президентът на Френската република Еманюел Макрон ще проведат двустранна среща, която ще бъде последвана от престочка в 10.55 ч. българско време, точно преди дебата.
Можете да гледате пленарния дебат и престочката чрез EP Live и EbS+.
Допълнителна информация
Еманюел Макрон е министър на икономиката, индустрията и цифровизацията от август 2014 до август 2016 г. Печели президентските избори като основател на движението „Напред!“ (на френски: “En marche!”), основано на 6 август 2016 г. На 7 май 2017 Еманюел Макрон е избран за осмия президент на Петата френска република