ПловдивВИЖ ВСИЧКИ

Пловдив: Национален форум, посветен на съвременните пространствени и културни тенденции в етническите смесените райони, ще се проведе в града

14 април 2018 | 18:56

Снимка: Община Пловдив

Пловдив. Национален форум, посветен на съвременните пространствени и културни тенденции в етническите смесените райони, ще се проведе в Пловдив. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив инж. Ральо Ралев, кмет на район „Северен“ в града, който ще бъде домакин на събитието. Националният форум ще се проведе на 16 април, като началото му ще бъде поставено в 14.00 часа в зала „Париж“ на Гранд хотел „Пловдив“. В събитието ще вземат участие, както представители на централната власт – министри, председатели на национални комисии, експерти, така и народни представители, кметове от страната, неправителствени и граждански организации.
,,За мен и моят екип беше предизвикателство да организираме подобен форум, не само поради мащабите на натрупаните няколко десетилетия проблеми в тези райони, но и поради липсата на достатъчно адекватни политики за тяхното трайно решаване. Убедени сме, че тези проблеми могат да бъдат ефективно регулирани и решавани, преди всичко с преосмислянето на определени политики и въвеждането в обръщение на научно-обосновани парадигми за управление на социалните процеси в тези населени места”, коментира кметът на район „Северен“ в Пловдив инж. Ральо Ралев.
Тони МИХАЙЛОВ