Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

Washington Examiner: Говорителят на Държавния департамент е уволнен, защото е оспорил решението на Белия Дом да уволни Рекс Тилърсън

13 март 2018 | 21:24

Снимка: АФП

Вашингтон. Говорителят на Държавния департамент на САЩ Стив Голдщайн беше освободен от поста си във вторник, след като заяви, че държавният секретар Рекс Тилърсън е разбрал за уволнението си от социалната мрежа „Туирър“, пише американското издание Washington Examiner, като се позовава на неназован източник, запознат с въпроса.
По-малко от един час, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви решението си да смени Тилърсън с директора на ЦРУ Майк Помпео, Голдщайн заяви пред репортерите: „Секретарят имаше намерение да остане заради ключовия прогрес, който постигна в националната сигурност. На него ще му липсват колегите от Държавния департамент и външните министри, с които работеше по целия свят“. Освен това той добави, че Тилърсън „не е говорил с президента и не е наясно с причините“ за освобождаването си. „Но той е благодарен, че получи възможността да служи и продължава да вярва твърдо, че обществената служба е благородна кауза“, е заявил още Голдщайн.
В съобщение след уволнението си, бившият говорител на Държавния департамент подчерта, че е щастлив от това, че е имал възможност да служи на страната си.

Превод и редакция: Иван Христов