ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 14 март (Агенция „Фокус“)

13 март 2018 | 19:14

Снимка: Агенция "Фокус"

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Министерски съвет ще се проведе седмичното правителствено заседание.

***
София.
От 09.00 часа и ще се проведе в зала “София” на хотел „Метрополитън”, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие Конференция и пленарна сесия на Постоянната комисия по кадастър на Европейския съюз на тема „Данните като основа на цифровото общество”.

***
София.
От 09.00 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Христо К., Кръсто Д. и Ивайло С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 11 състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото Христо Петров, бивш управител на „Фонд научни изследвания“.

***
София.
От 09.30 часа 2 състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Джоно Младенов, Момчил Милчов и Иво Тилков, обвинени за побой.

***
София.
От 10.00 часа XII състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г., Емилия С., Ивайло Т., Камелия М., Милко Д., Милко Т., Тодор С., Ичко Л. и Красимира Г., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа, в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Националното сдружение на кметствата в Република България.

***
София.
В зала „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“ и ще събере под един покрив цялата стартъп екосистема, необходима за започване и поддържане на стартиращ иновативен бизнес. Sofia Startup Expo 2018 (SSE) е първото изложение за стартиращи компании и нови предприемачи в България.

***
София.
От 13.00 часа 30 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Антон Гинев (бивш зам.-министър на транспорта), Илия Илиев (бивш депутат от ДПС) и Огнян Георгиев, които са обвинени в безстопанственост.

***
София.
От 13.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изграждането на третия лъч на метрото. Събитието ще се състои на метростанцията при Александровска болница на ул.“Георги Софийски“.

***
София.
От 13.30 часа, в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС), ул. „Екзарх Йосиф“ 2, ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на Съвета.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Изток“ на Народното събрание ще се състои дискусионен форум по приоритетни за общините теми, по инициатива на НСОРБ. (очаква се да участват Цветанов, Цвета Караянчева, Ивелина Василева и др.)

***
София.
От 16.00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще се състои дискусия на тема „Ролята на съвременната жена в обществото“.

***
София.
От 16.00 часа, в сградата на Научно-техническите съюзи, ул. “Г. С. Раковски“ №108, ет. II, зала 2, БСП - София организира дискусия на тема „За една обновена, социална България – нашите алтернативи“.

***
София.
От 18.30 часа в клуб „Перото“ в НДК, „Литературен вестник“ ще представи четири нови превода на ирландски книги.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Зала „Изкуство” на Регионална библиотека „Димитър Талев“ ще се състои лекция на тема „Хранене по време на бременност“.

***
Благоевград.
От 13.30 часа в зала 114 на Учебен корпус №1 в Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. Пламен Атанасов ще изнесе публична лекция на тема „Ново поколение електрокатализатори за горивни елементи“.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Хорова зала „Проф. Христо Арищиров“ на НЧ „Никола Вапцаров- 1866 „- Благоевград ще се проведе пресконференция на председателя на Народните читалища.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Професионалната гимназия по електроника и електротехника ще се проведе поклонение в памет на убития в Лясковец спецполицай Емил Шарков.

***
Враца.
От 14.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет – Враца ще се проведе второ заседание на Ботевския организационен комитет.

***
Враца.
От 17.00 часа в малка зала на ХГ „Иван Фунев“ ще се състоят XXIX Зимни четения „Колективна монетна находка от Мездра.

***
Каварна.
От 18.00 часа в салона на НЧ ,,Съгласие-1890“ ще бъде представена постановката ,,Крадецът на праскови" по Емилиян Станев.

***
Кюстендил.
От 13.30 часа в хотел „Стримон” ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен региона.

***
Пазарджик.
От 09.30 часа, Окръжен съд –Пазарджик ще заседава по делото срещу 14 обвиняеми за разпространение идеите на ИДИЛ.

***
Перник.
От 15.00 часа в конферентната зала на Двореца на културата ще се състои дискусия „Минало, настояще и бъдещето на крепостта „Кракра““.

***
Пловдив.
От 9.00 часа, в зала 12 на Районния съд ще се гледа делото срещу адвокат Владимир Елдъръв, от гр. Пловдив. Същият е обвинен за злоупотреба на доверие. Адвокат Владимир Елдъров се е занимавал основно с уреждане на застрахователни обезщетения за неимуществени вреди на пострадали от ПТП по съдебен и административен ред.

***
Пловдив.
В 11.00 часа седем швейцарски посланици ще посетят квартал Столипиново в Пловдив. Посещението в Детска градина „Лилия“ е открито за журналисти.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в заседателната зала на Район ,,Северен” - Община Пловдив, ще се проведе ежегодната среща на ръководството на Трето РУ – Пловдив с жителите на района.

***
Пловдив.
От 18 часа, в Литературен салон на читалище „Алеко Константинов“, Пловдив ще се състои възпоменателна вечер за Никола Гигов – поет, писател, орфеист.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще бъде представена новата книга на Стефанка Мирчева „Върхът на срамотата“.

***
Шумен.
В 13.00 часа в СУ „ Трайко Симеонов“ криминалисти от районното управление в града и инспектори от Детска педагогическа стая ще участват в приятелска футболна среща.