ТрафикВИЖ ВСИЧКИ

Благоевград: Проходими при зимни условия са пътищата в областта

13 февруари 2018 | 17:54

Снимка: Агенция "Фокус"

Благоевград. Проходими при зимни условия са пътищата в Област Благоевград. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Областно пътно управление – Благоевград. Пътните настилки са мокри и хлъзгави, заледени, но обработени. През деня обстановката е била спокойна и не са регистрирани тежки пътни инциденти или активизира ли се свлачища. Повишена опасност от падащи камъни има в района на Кресненското дефиле и по второкласен път 19 Симитли – Гоце Делчев, затова шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание в тези участъци. Трафикът по автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и второкласен път 19 Симитли – Гоце Делчев в Благоевградска област е нормално интензивен.
Няма данни за образували се колони от автомобили или задръствания. В Област Благоевград няма въведени ограничения за движението на леки и товарни автомобили. Прохода „Предел“ е отворен за движението на всички видове моторни превозни средства. Не се извършват ремонти по първокласната, второкласната и третокласната пътна мрежа в региона.
Натоварен е трафикът в централна градска част в Благоевград. В края на деня интензивен трафик се наблюдава в района на булевардите „Св. Димитър Солунски“, „Св. св. Кирил и Методий“ и „Васил Левски“. Натоварено е движението и в района на детските градини и училищата. Нормално се осъществява движението по улиците „Славянска“, „14-ти полк“ и „Владо Черноземски“. Светофарните уредби навсякъде в града са в изправност. Градският транспорт се движи по разписание, без закъснения или отклонения от редовния маршрут. Пътните настилки навсякъде са мокри и хлъзгави. През деня не са регистрирани тежки пътни инциденти в Благоевград.
Лора КАЛЧЕВА