ИкономикаВИЖ ВСИЧКИ

Дончо Атанасов, АПИ: Започна проектиране на Околовръстния път на Пловдив

13 февруари 2018 | 13:41

Снимка: Радио "Фокус"-Пловдив

Пловдив. Започна проектиране на Околовръстния път на Пловдив. Това съобщи пред журналисти инж. Дончо Атанасов, председател на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. „Тръгваме към процедура за проектиране на Източния обход на град Пловдив. Нашата идея е свързана със съвсем нови решения, с изграждането на локални платна и безконфликтно преминаване по Околовръстния път. Затова започваме ново задание за проектиране и процедура по проектиране от кръговото на жп прелеза до автомагистрала „Тракия“, каза инж. Дончо Атанасов.
По думите му това са нещата, които трябва в много кратки срокове да бъдат завършени. Регистър на имотите, които трябва да бъдат отчуждени в района ще има тогава когато се завършат окончателно всички варианти и достъпи около кръговите движения. „Желанието ни е да има минимални отчуждения, тъй като вече има реализирани доста инвеститорски намерения, които са в голяма близост до директно тресе“, заяви инж. Дончо Атанасов. По думите му на Асеновградско шосе ще започнат строително-монтажните работи, след като приключи зимното поддържане, тъй като има забрана до 15 март да не се извършват ремонтни дейности по републиканската пътна мрежа.
„С цел по-бързо завършване на проекта, най-вероятно, към края на месеца ще пусна заповед само за този обект да разреша на фирмата да се започне работа по-рано“, каза инж. Дончо Атанасов. Там предстои да се изградят нови две кръгови кръстовища-до жп прелеза и до Долни Воден. В най-скоро време ще се съгласуват всички проекти за реализация на локалните платна от институциите, посочи още инж. Дончо Атанасов.
Весела КРЪСТЕВА