Европейски съюзВИЖ ВСИЧКИ

ANF News: На летището Кьолн-Бон бе организирана демонстрация срещу турската операция в Африн

11 февруари 2018 | 01:45

Снимка: АФП

Кьолн. Група демонстранти, организирани в социалните медии, проведоха акция на гражданско неподчинение на летището Кьолн-Бон в Германия, в знак на протест срещу турската операция в Северна Сирия, определена от тях като „инвазията“, предава ANF News.
В медиите бяха разпространени снимки от акцията. Полицията обгради демонстрантите, но те продължиха с протеста си. Издигнати бяха плакати с надписи „Навсякъде Африн, навсякъде съпротива“.

Агенция „Фокус“ припомня:

Инцидентът не е първият по рода си на летище в Германия. В следобедните часове на 23 януари германската полиция се отзова на сигнал за масов бой между турци и кюрди на летището край свободния ханзейски град Хамбург след спонтанна демонстрация срещу военните действия на Турция в Сирия.
Съгласно разпространената тогава информация, инцидентът се е случил на летището в Лангенхаген. Според първоначалните констатации в Терминал В е имало около 180 души, от които приблизително 20 са участвали в масов бой. Двама души са пострадали, преди големият полицейски контингент, изпратен на място, да успее да се намеси и да възстанови реда.
Правоохранителните органи са използвали лютив спрей, за да разтърват двете групи.
Заради инцидента полетът на турския национален превозвач е забавен с повече от 30 минути.

Превод и редакция: Тереза Герова