ИнтересноВИЖ ВСИЧКИ

Като на филм: Сърбин избяга от австрийски затвор със сложен план

09 февруари 2018 | 18:28

Снимка: Агенция "Фокус"

Виена. Средствата за масова информация разпространяват историята за бягството на сръбски гражданин, преместен от австрийски затвор в болница в Шердинг, отбелязва македонската информационна агенция „Макфакс“.
45-годишният мъж е бил осъден за измама и е изтърпявал наказанието си в затвор от декември миналата година. Престоят там, както пишат австрийските медии, очевидно не му се е понравил и затова е решил да избяга, измисляйки сложен план. Най-напред сърбинът е провокирал сбиване в килията, в която е бил настанен, за да пострада. След инцидента е станало ясно от съкилийниците му, че той сам се е наранил. Междувременно обаче сърбинът е бил прехвърлен в болница в Шердинг, където на посещение е пристигнало семейството му.
Предполага се, че именно тогава неговият син му е дал мобилен телефон, чрез който е уговорил подробностите за бягството. На другия ден затворникът в болницата е започнал да повръща, предизвиквайки охраната да отвори прозореца, за да влезе чист въздух в стаята. Точно това е целял затворникът, който с ловко движение се е покатерил на радиатор и след това е скочил през прозореца, където синът му го е качал в автомобил.
Полицията е спряла автомобила на 20 километра от мястото за бягство, но в него е бил само съучастникът на бягството. Бащата е успял да избяга в неизвестна посока. Синът е обвинен за ролята си в бягството и е изправен пред присъда от до две години лишаване от свобода. Баща му обаче все още не е заловен.

Превод и редакция: Тереза Герова