ПолицияВИЖ ВСИЧКИ

Гл. секретар на МВР Младен Маринов: Има данни, че авторът на фалшивите сигнали за бомба не е в добро психологическо състояние

14 януари 2018 | 11:04

Снимка: МВР

София. Има данни, че лицето не е в най-добро психологическо състояние. Това се установява с експертиза, но анализът на разговорите, които са много, ни дава основание да смятаме, че това не е нормално поведение. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов за автора на фалшивите сигнали за поставени взривни устройства в НДК, Летище София и Народното събрание в предаването „Тази неделя“ по БТВ. „Този човек се активизира, когато има фокус към определени събития и страна. Това е типично за хората, които имат психологични проблеми. По този начин се чувстват значими и известни“, обясни той. „При всички положения ще го хванем. Всички мерки са предприети“, заяви Младен Маринов.
В отговор на въпрос възможно ли е убийството на бизнесмена Петър Христов да е отмъщение на „Наглите“ гл. комисар коментира: „Ядосан съм, че това се говори по медиите. То стана повод да се говори кой как е помогнал не само за това престъпление, по принцип за това не трябва да се говори. Не можем да изключим това като версия до момента, в който не разполагаме с факти“. „Убийството е изключително брутално. Акт, който няма как да не бъде осъден, независимо за кой човек става въпрос“, посочи Младен Маринов. Попитан възможно ли е поръчител на убийството да бъде осъденият на доживотен затвор Георги Вълев от „Килърите“ гл. секретар на МВР уточни: „Работим по всички версии, които сме издигнали с оглед на личността на лицето, неговия бизнес, професионалните му бизнес и лично отношения, както и всичко, което излиза в медиите. Нито една версия до момента не е отхвърлена“. В отговор на въпрос важен ли е фактът, че Петър Христов е бил близък до хора от управляващата партия Младен Маринов посочи: „Криминалистите проверяват всички версии, това не е от значение за разследването“.
По повод случая с простреляния данъчния служител на НАП Иво Стаменов, който почина на 12 януари гл. комисар коментира: „Ще е лош сигнал, ако не разкрием извършителя. Не по-маловажен е поръчителят, дори е по-важен, за да се ориентираме в процесите, които се развиват. Колегите денонощно хвърлят ресурс. Надявам се, че ще стигнем до развръзка по случая“.