Европейски съюзВИЖ ВСИЧКИ

Найджъл Фараж: Нашият исторически вот за Брекзит може да бъде обърнат

14 януари 2018 | 04:55

Снимка: АФП

Лондон. Бившият председател на партията ЮКИП Найджъл Фараж заяви, че резултатите от гласуването в подкрепа на излизането на Великобритания от структурите на Общността може да бъдат отменени, тъй като противниците на Брекзит са „поели контрола“ върху аргументите за бъдещите отношения между Лондон и Брюксел, пише вестник The Guardian.
Фараж сподели притесненията си, че привържениците на „развода“ с Европейския съюз са спрели да се защитават, позволявайки по този начин на опонентите си да повлияят на политическия и на публичния дебат без следа от затруднение.
„Привържениците на оставането (в ЕС) правят всичко това. Те имат мнозинство в парламента и ако не се организираме, можем да загубим историческата победа, каквато е Брекзит", категоричен бе бившият лидер на ЮКИП.
По-рано тази седмица Фараж разгневи мнозина, като заяви, че може би е настъпил моментът за провеждането на втори референдум за британското членство в Общността, за да бъде сложен край на „охканията“ на онези политици, които все още са приели резултатите от предишния вот.
Съгласно думите на Фараж, водещи политически фигури, които оспорват Брекзит „никога, никога" няма да престанат да се борят срещу излизането на страната от структурите на Европейския съюз, затова най-добрият начин да се въведе ред по въпроса е насрочването на втори референдум.
Бившият лидер на ЮКИП е сочен за един от архитектите на Брекзит и най-отявлен противник на политиците, които призовават решението за него да бъде отменено.

Превод и редакция: Тереза Герова