Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

ТАСС: Зенитно-ракетните комплекси С-400 „Триумф“ застъпват на боево дежурство в Севастопол

13 януари 2018 | 03:09

Снимка: ТАСС

Севастопол. Зенитно-ракетните комплекси за противовъздушна отбрана С-400 „Триумф“ ще застъпят на бойно дежурство в събота в района на Фиолент в Севастопол, съобщиха от пресслужбата на руския Черноморски флот, предава ТАСС.
В началото на миналата година на бойно дежурство в Крим застъпи зенитно-ракетния полк на Южния военен окръг, въоръжен с тези комплекси. Това бяха първите разположени на полуострова системи С-400, като още тогава беше съобщено, че два дивизиона С-400 трябва да бъдат разположени на бойно дежурство на полуострова в началото на 2018 година.
В деня на застъпването на бойното дежурство в Севастопол, под ръководството на командващия ВВС и ПВО на Южния военен окръг генерал-лейтенант Виктор Севостянов, ще се проведат тържествени мероприятия: придвижването на комплексите на позиция под прикритието на зенитно-ракетни артилерийски комплекси „Панцир С-1“, разполагане на комплекса на позицията, действия по привеждането на техниката в бойно положение и работата на средствата за откриване на цели. Церемонията ще завърши с издигане на бойното знаме. В мероприятията ще вземат участие ветерани, църковни служители и млади войници.
Превод и редакция: Иван Христов


Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"