Национална сигурностВИЖ ВСИЧКИ

Варна: В Щаба на Военноморските сили се проведе тържествено събрание по случай 119-ата годишнина от създаването му

12 януари 2018 | 13:57

Варна. В Щаба на Военноморските сили (ВМС) във Варна се проведе тържествено събрание по случай 119-ата годишнина от създаването му. Това съобщиха от пресцентъра на ВМС. Гости на тържеството бяха кметът на град Варна Иван Портних, негово високо преосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, заместник-областният управител на Варненска област Илиян Карагьозов,
Музикален поздрав към личния състав на Щаба поднесе Представителния духов оркестър на ВМС. По случай годишнината, кметът на града Иван Портних подари фотоапарат на Щаба на ВМС.
Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев връчи награди на отличили се служители. Беше открита експозиция на модели на кораби изработени от Боян Братоев и дарени на Щаба на флота от дъщерите му Таня Боянова Герчева и Павлина Боянова Костова.
Тържеството завърши с обща снимка пред Щаба и концерт на Мъжкия хор на моряците-ветерани „Христо Манолов” при Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Варна.Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"