Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

ТАСС: Турските сили за сигурност са арестували бивш полицай във връзка с убийството на Андрей Карлов

15 декември 2017 | 09:57

Снимка: АФП

Москва/Анкара. Турските сили за сигурност са арестували бивш полицай, заподозрян в съучастие в убийството на посланика на Руската федерация Андрей Карлов, предава TACC, като се позовава на статия от вестник Sabah.
По данни на изданието, Рамазан Юджел е бил призован за разпит, след който Прокуратурата е повдигнала срещу него обвинения, а съдът е издал заповед за задържането му под стража. От редакцията поясняват, че Юджел е освободен от полицейската си служба заради предполагаеми връзки с движението на гюленистите (ФЕТО), сочено от Анкара като организатор на миналогодишния опит за държавен преврат.
ТАСС припомня, че в края на ноември по делото за убийството на руския дипломат бе арестуван бивш продуцент на държавния телевизионен канал TRT Хайредин Айдънбаш.
Андрей Карлов бе убит вечерта на 19 декември 2016 г. на откриването на изложба в Анкара. Нападателят му, полицейски служител, бе ликвидиран. В Москва обявиха случилото се за терористичен атентат. Карлов бе награден посмъртно със званието „Герой на Русия“.

Превод и редакция: Тереза Герова