Велико ТърновоВИЖ ВСИЧКИ

Велико Търново: Над 100 деца ще участват в благотворителния концерт „За децата от децата”, който ще се проведе в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“

14 ноември 2017 | 22:00

Снимка: Pixabay

Велико. Търново. Над 100 деца от Велико Търново ще участват в благотворителния концерт „За децата от децата”, който ще се състои на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” на 15 ноември, съобщиха организаторите. "Средствата, набрани от концерта, ще бъдат преведени по сметките на млади хора, нуждаещи се от спешно лечение", уточни Иванина Янкова, председател на РС на КНСБ във Велико Търново – инициатор на начинанието. Благотворителният концерт ще започне с изпълнения на Детския духов оркестър от 17.45 пред сградата на театъра. Водещи на концерта ще бъдат десетокласниците Деница Дончева от СУ „Емилиян Станев” и Цветин Кръстев от ПМГ „Васил Друмев”. Наред с най-малките изпълнители от детските градини „Соня”, „Иванка Ботева” и „Слънце”, на сцената ще излязат и възпитаници на танцови и музикални формации от Младежкия дом, от Центъра за подкрепа и личностно развитие, и изпълнители от село Ресен. Талантливите изпълнителки Кристияна Кирилова и Кристина Каляка също ще участват в концерта. Ръководството на Великотърновския театър е предоставило безвъзмездно залата за осъществяване на инициативата, а актрисата Цанка Цанева е автор на сценария.
Над 600 картички, изработени от деца във Велико Търново и Ресен, са разпратени до институции, предприятия и организации. Срещу цена от 5 лева, те ще бъдат входен билет за спектакъла.
Във фоайето на театъра ще бъде организиран благотворителен базар с изделия, изработени от сръчни детски ръце. Инициативата е подкрепена от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, който посочи, че в трудните моменти обществото трябва да помага както финансово, така и морално. Събраните средства ще бъдат разпределени по равно в трите сметки чрез Благотворителния фонд „ Проф. Д-р Желязко Христов”.